Pět odvrácených mečbolů nestačilo. Lehečka padl v tříhodinové noční bitvě

- Jan Vojkůvka

Český tenista Jiří Lehečka se do čtvrtfinále Masters v Cincinnati nepodívá. V dramatické noční bitvě, která se protáhla na takřka tři hodiny, padl s domácím Francesem Tiafoem po setech 4:6, 7:6(10), 6:7(5). K úspěchu mu nepomohlo ani pět odvrácených mečbolů soupeře.

Lehečka se na svém prvním turnaji po tříměsíční pauze kvůli zranění prezentoval skvělými výkony. Na vítězství nad Marianem Navonem a Daniilem Medveděvem však v noci na sobotu nenavázal. Nad jeho síly byl v osmifinále domácí Tiafoe, který se ale na postup neskutečně nadřel.

V prvním setu to vypadalo pro Tiafoeho ještě relativně v pohodě. Uspěl na returnu v pátém gemu a postupnými krůčky dopodával k výsledku 6:4. V další sadě se ale musel popasovat s velmi kvalitní hrou českého soupeře.

Lehečka ve druhém dějství uhájil všechna svá podání a rozhodnout musel až tiebreak. V něm čelil český tenista dohromady třem mečbolům, dokázal však všechny odvrátit a v pořadí čtvrtým setbolem strhnul vítězství na svou stranu v poměru 12:10.

Plný elánu vstoupil Lehečka také do rozhodujícího dějství, ale v úvodní hře nevyužil dva brejkboly. Pak začal přebírat otěže Tiafoe, jenž prorazil servis soupeře v šestém gemu a následně se dostal do vedení 5:2. Lehečka v osmém gemu při vlastním podání úspěšně odvrátil další mečbol soupeře a v deváté hře pak vybojoval rebrejk, kterým přiživil šanci na vítězství.

Sada opět dospěla do rozhodujícího tiebreaku, v němž ale tentokrát Lehečka tlak Američana neustál. Český tenistka měl k dispozici vedení 4:2, ale pak trefil dvojchybu a Tiafoe se díky tomu dostal zpět do hry a skóre otočil. Lehečka sice pak odvrátil ještě jeden mečbol, ale v pořadí šestý už Tiafoe proměnil a zkrácenou hru vyhrál 7:5.

Pro Lehečku se ovšem jednalo o velmi vydařený turnaj, kterým naznačil, že na US Open rozhodně nebude po zranění pouze do počtu.