Pegulaová překazila krajance ve třech setech šanci na životní úspěch

- Jan Vojkůvka

Světová šestka Jessica Pegulaová dokázala v Torontu obhájit svůj loňský titul z kanadského turnaje WTA 1000, jehož dějiště se střídá s Montréalem. Ve finále překazila šanci své krajanky Amandy Anisimovové na životní úspěch, když ji porazila 6:3, 2:6, 6:1.

Dvaadvacetiletá Anisimovová, která loni přerušila kariéru kvůli pocitu vyhoření a vrátila se na kurty letos v lednu, prožila v Torontu senzační turnaj. Ač byla členkou druhé světové stovky, vyřadila například Darju Kasatkinovou, Emmu Navarrovou či senzačně Arynu Sabalenkovou. Vítězka dvou menších turnajů WTA 250 měla díky tomu v pondělí na dosah životní úspěch v podobě možnosti bojovat o titul na tisícovce.

Jenže ve finále, byť bojovala statečně, narazila na Jessicu Pegulaovou.

A na tu nestačila.

Ve druhém setu přitom byla jasně lepší hráčkou, jenže v tom třetím se její favorizovaná krajanka rozjela a velmi rychle se ujala vedení 5:0. Až v šestém gemu si Anisimovová jednou podržela podání, načež Pegulaová duel doservírovala a loňský titul z Montréalu dokázala v Torontu obhájit.

Třicetiletá Pegulaová, která je považována za potenciálně nejbohatší tenistku světa, jelikož je dcerou Terryho Peguly, amerického miliardáře a vlastníka několika profesionálních sportovních organizací v Buffalu, byla ze zisku trofeje v Torontu nadšená. A to i kvůli tomu, že do kanadské metropole za ní dorazila řada blízkých.

„Toronto je hezké, je to blízko Buffala, přijela za mnou spousta přátel, rodina a prarodiče, dnes mohl přijet i můj manžel. To je super, protože se to na mnoha turnajích nestává,“ uvedla rodačka z amerického Buffala.

„Pak také vyhrát turnaj a moci s nimi sdílet tento okamžik je opravdu výjimečné. Nevím, čím to je, ale zdá se, že se mi v Kanadě prostě daří, takže prostě... jo, beru to,“ smála se.

A Anisimovová? Ani ta příliš nesmutnila. Vždyť ji postup do finále vymrštil ve světovém žebříčku na 49. místo. Její snaha o loňský restart se začíná vyplácet.

„Dala jsem si záležet, držela jsem hlavu dole a snažila jsem se vrátit ke sportu s uvolněnějším pocitem,“ řekla po finále. „Snažila jsem se užívat si každý den tak, jak přichází, a nebrat všechno tak vážně, protože si myslím, že to bere radost ze spousty věcí. Myslím, že s takovým přístupem ke každodennímu životu mi to hodně pomohlo.“