Turnaj v Cincinnati odehraje pět českých tenistek. Siniaková narazí na světovou sedmnáctku

- Jan Vojkůvka

Kromě mužů budou v americkém Cincinnati příští týden hrát také ženy. Na Cincinnati Open se představí dohromady pět českých tenistek. Z elitních Češek budou na americkém turnaji scházet Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová.

Nejtěžší los vyfasovala pro úvodní kolo Kateřina Siniaková. Olympijská šampionka z mixu se v úvodním kole bude muset vypořádat se světovou sedmnáctkou Annou Kalinskou, se kterou loni na US Open prohrála ve dvou setech. Kalinská navíc patří ke specialistkám na tvrdé povrchy, v Torontu ovšem skrečovala osmifinále a ve stoprocentní kondici nejspíš po nemoci stále není.

Nevyzpytatelný los pro první kolo má také Karolína Muchová. Českou tenistku čeká souboj s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou, přičemž se bude jednat o její první zápas na betonu od loňského US Open. Jastremskou však dokázala už třikrát porazit.

Karolína Plíšková, která startovala už v Torontu, ale ve druhém kole narazila na favorizovanou Jessicu Pegulaovou, si v prvním kole v Cincinnati zahraje s Bulharkou Viktorijí Tomovovou. Ta naopak překvapivě skončila v Torontu hned na úvod v zápase s Mojukou Učidžimovou.

Další dvě české hráčky se své soupeřky teprve dozví. Linda Nosková i Marie Bouzková totiž v úvodním kole narazí na kvalifikantky.

Los 1. kola
Linda Nosková – kvalifikantka
Karolína Plíšková – Viktorija Tomovová (BUL)
Karolína Muchová – Dajana Jastremská (UKR)
Marie Bouzková – kvalifikantka
Kateřina Siniaková – Anna Kalinská