Sinner titul v Kanadě neobhájí. Nezvládl sobotní dvojzápas

- Jan Vojkůvka

Pořadatelé Masters v Montréalu museli přistoupit kvůli dešti k neúprosnému kroku. V sobotu nahnali řadu tenistů ke dvěma singlovým zápasům, aby dohnali manko z pátku, který celý propršel. S náročným programem si nedokázal poradit první hráč světa Jannik Sinner, který sice zvládl osmifinále, ale ve čtvrtfinále jeho snaha o obhajobu titulu z minulého roku skončila.

Sinner v minulé sezoně, kdy se podle pravidla o střídání dějiště kanadského Masters hrálo v Torontu, tento turnaj vyhrál a letos toužil zvítězit také v Montréalu. Nedokázal si ale poradit s programem, k němuž byli organizátoři přinuceni poté, co celý pátek v kanadské metropoli pršelo.

První část své sobotní mise Sinner zvládl. V osmifinále proti Alejandrovi Tabilovi dokázal potvrdit roli favorita a zvítězil 6:4, 6:3. V zápase precizně servíroval a dokonce nečelil ani jednomu brejkbolu.

O to větším překvapením bylo, že o několik hodin později v zápase s Andrejem Rubljovem byl pouze stínem hráče z osmifinálového klání. Rubljov měl už za sebou také jeden zápas, v němž ve dvou setech porazil Brandona Nakashimu.

V duelu, který trval 108 minut, Sinner prohrál 3:6, 6:1, 2:6, když nedokázal v rozhodujícím dějství navázat na svůj výkon z prostřední sady. V prvním gemu nevyužil pět brejkbolů, načež hladce prohrál podání. Na returnu si už žádnou šanci nevypracoval a Rubljov naopak zvýšil své vedení ještě v osmé hře, kdy zápas na příjmu rovněž ukončil.

Pro Sinnera je výsledek v Montréalu velké zklamání. Přestože ale přijde o spoustu bodů, ve světovém žebříčku zůstane na prvním místě před Novakem Djokovičem a Carlosem Alcarazem, kteří kanadské Masters vynechali.