Rubljov odhalil pravý důvod absence na olympiádě. Měl jsem raději jet, říká

- Jan Vojkůvka

Jedním z hvězdných hráčů mužského tenisu, který chyběl na olympiádě, byl bezesporu Andrej Rubljov. Z Tokia přitom měl obhajovat zlatou medaili ve smíšené čtyřhře, ale nakonec se z celé akce omluvil a nehrál ani ve dvouhře. Důvod dlouho držel v tajnosti, v Montréalu však přiznal, že potřeboval kompletní restart. Jak ale jedním dechem dodal, příliš mu to nepomohlo a raději měl do Paříže odcestovat.

Restartování vlastní mysli. Překvapivý důvod Andreje Rubljova, proč vynechat olympijské hry v Paříži, na kterých měl obhajovat zlatou medaili ze smíšené čtyřhry. Ve své podstatě se ale tomuto důvodu nelze divit. V posledních měsících plnil zpravodajství z tenisu spíše svými hysterickými výlevy, než nějakými povedenými turnaji.

Jak ale zpětně sám uznal, jeho rozhodnutí se s kýženým výsledkem nesetkalo.

„Nehrál jsem na olympijských hrách, protože jsme cítili, že nejsem psychicky připraven hrát,“ přiznala světová osmička pro Tennis Channel. „Šlo nejen o moje poslední výsledky, ale i to, jak jsem se choval na kurtu. Tak jsme se rozhodli, že dáme přednost mé kariéře, vezmeme si volno a pokusím se trochu psychicky zotavit,“ řekl s tím, že v plánu bylo odehrát pár menších turnajů a dostat se do tempa.

To se mu ale úplně nepovedlo. V Umagu prohrál v semifinále, ve Washingtonu ve čtvrtfinále, přičemž v obou případech byl papírovým favoritem. „Myslel jsem si, že když přijedu dřív, tak budu lépe připravený, protože ostatní se budou vracet z olympiády,“ vysvětlil.

„Nakonec se ale nic nezměnilo, protože oni se vrací a vyhrávají, zatímco já prohrávám. Asi jsem měl také jet a hrát na olympiádě,“ dodal posmutněle.

Rubljov přinejmenším druhé kolo na Masters v Montréalu ovšem zvládl, když porazil Argentince Tomáse Martína Etcheverryho. V osmifinále na něj čeká souboj s Američanem Brandonem Nakashimou.