Láme mi to srdce, smutní Sinner. Bez jeho účasti vyvrcholila olympiáda

- Jan Vojkůvka

Měl být jednou z hlavních hvězd pařížské olympiády. Pak ale světovou jedničku Jannika Sinnera skolila angína, která jej přinutila ulehnout do postele, a pár dní před začátkem olympijského turnaje se z akce pod pěti kruhy odhlásil. A jak italský tenista přiznal, sledování olympiády mu láme srdce.

Sinner měl být jednou z hlavních postav mužské dvouhry na olympijském turnaji a černým koněm i pro deblovou soutěž po boku Lorenza Musettiho. Jenže už po Wimbledonu se začaly objevovat zprávy, že fyzicky na tom není úplně nejlépe. Přesto se dál poctivě připravoval na svou první olympiádu, na které chtěl urvat pro Itálii medaili.

Zdraví však bylo proti jeho startu na pařížské antuce. Minulý týden připustil zdravotní obtíže a v úterý musel dokonce k lékaři. Diagnostikována mu byla angína, a přestože Ital zkoušel nějakým způsobem nemoc rychle vyléčit, ve středu přiznal, že se jeho stav spíš horší.

Místo cesty do Paříže sledoval setkání sportovců z celého světa pouze v televizi. A jak přiznal, cítil obrovské zklamání, že nemohl být přítomen a hrát olympijský tenisový turnaj.

„Viděl jsem něco z olympiády, i když jsem se na tenis moc nedíval. Zlomilo mi to srdce, že jsem nemohl jet do Paříže, hry byly jedním z mých hlavních cílů sezony,“ prohlásil Sinner, který chtěl korunovat svou životní sezonu cenným kovem z Francie. Medailí, která se dá získat jen jednou za čtyři roky.

Nebylo mu to dopřáno, tak alespoň fandil svým krajanům. A měl radost, že Musetti dokázal pro italský tenis vybojovat bronzovou medaili. „Nakonec ale, když se na všechno podívám z širšího hlediska, Musetti získal bronz, takže italský hráč je šťastný a já jsem šťastný za něj,“ dodal.

Oproti Novakovi Djokovičovi a Carlosovi Alcarazovi, kteří svedli urputnou bitvu v nedělním finále olympijského turnaje a z nadcházející tenisové akce se odhlásili, se Sinner už příští týden představí na turnaji v Montrealu. Bude mu patřit pozice nasazené jedničky a bude obhajovat loňský titul z kanadského Masters.