Rychlá sprcha a na letiště! Krejčíkovou a Siniakovou čekal po titulu hektický přesun

- Jan Vojkůvka

Dohrály finále Livesport Prague Open, krátce se sešly s novináři a pak na ně okamžitě čekaly další povinnosti. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály páteční souboj o titul na pražské antuce, když porazily dvakrát 6:3 Bethanii Mattekovou-Sandsovou s Lucií Šafářovou, a okamžitě začaly řešit spěšný přesun na letiště a směr olympijská Paříž.

Finálový duel mezi duem K+S a týmem Bucie byl vysněným vyvrcholením nejen pro turnajového ředitele Miroslava Malého, ale rovněž pro tenisové příznivce. A když v pátek skutečně došlo ke střetnutí těchto populárních dvojic, zaplněné tribuny jásaly a diváci oba páry mohutně povzbuzovali.

Vyhrát však mohla jen jedna z dvojic. Úspěšnější byly Krejčíková se Siniakovou, které se v utkání celkem čtyřikrát prosadily na returnu a na prvním společném turnaji od konce minulé sezony dokráčely až na vrchol. „Myslím, že ty zápasy byly dobré, každým zápasem jsme se zlepšovaly. Mám obrovskou radost, že to takhle dopadlo,“ měla radost ze zisku trofeje Siniaková. „Je super, že jsme si zase zahrály a navykly si na své herní styly.“

Užít si trofej z pražské Sparty však příliš dlouho nemohly. Ba právě naopak. Okamžitě po rychlém setkání s novináři vyrazily do sprch a pak spěšně na letiště. Už zítra totiž začíná olympijský turnaj v Paříži, kde budou Češky obhajovat zlato z Tokia.

„Všichni nás honí, takže brzy,“ reagovala Siniaková na otázku, kdy jim letí letadlo do Francie. „Asi za hodinu,“ poznamenala Krejčíková. „Musíme se tam co nejrychleji dopravit, zregenerovat a zítra na ně zkusíme vlétnout a předvést dobrý tenis, abychom je porazily,“ uvedla singlová šampionka nedávného Wimbledonu.

Krejčíková se Siniakovou odehrají zápas prvního kola čtyřhry proti tchajwanským sestrám Čchanovým už v sobotu od 15 hodin. Příliš času na rozkoukání tedy mít nebudou. „Asi se jenom zítra rozehrajeme před zápasem a půjdeme na to,“ přemítala Krejčíková.

Byť je program hodně hektický, obě hráčky se shodují, že olympiáda je natolik specifickou událostí, že se na nabitý program vlastně i těší. V čem je tento turnaj pro české tenistky výjimečný? „Asi to, že reprezentujeme Česko a že se tam všichni jako sportovci podporujeme. Celá ta atmosféra je jiná. Hrozně moc se tam těším. Jsme tam všichni čeští sportovci dohromady a táhneme za jeden provaz,“ usmívala se Siniaková.

A obhajoba zlata z Tokia? Cesta je dlouhá a strastiplná, jak však duo K+S ukázalo, určitě ne nepřekonatelná. „Budeme se snažit, budeme bojovat o každý balon a budeme chtít zlato přivézt. Je to ale dlouhá cesta a hodně těžkých zápasů, než se tam někam probojujeme,“ dodala Krejčíková.