LPO: Krejčíková se Siniakovou slaví deblový titul! Šampionkou singlu je Linetteová

- Redakce

Poslední hrací den Livesport Prague Open nabídl dvě velmi atraktivní utkání. Titul ve čtyřhře vybojovaly nasazené jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které porazily ve dvou setech Lucii Šafářovou a Bethanii Mattekovou-Sandsovou. Ve finále dvouhry si pak podmanila polské derby Magda Linetteová, která Magdaleně Frechové povolila jen tři gemy.

Krejčíková se Siniakovou vyhrály turnaj v Praze
Dopolední finále Livesport Prague Open proti sobě svedlo populární tenisové páry. Na jedné straně bylo duo K+S, tedy Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, na straně druhé Team Bucie, tedy Američanka Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová. Střetnutí trvající 76 minut nakonec vyhrály dvakrát 6:3 Krejčíková se Siniakovou, které spolu hrály poprvé od konce minulé sezony a generálku na olympijské hry zvládly bez ztráty setu.

V prvním setu se Matteková-Sandsová trápila na servisu a hned třikrát si ho prohrála. Krejčíková se Siniakovou sice také jednou přišly o podání, ale vzhledem k třem brejkům dokráčely pro zisk úvodní sady relativně snadno.

Ve druhém setu se sice Američanka na servisu zlepšila, ale tentokrát Krejčíkové se Siniakovou stačil jediný brejk. Toho dosáhly už ve druhém gemu při podání Šafářové a zápas pak postupnými krůčky dopodávaly.

„Myslím, že ty zápasy byly dobré, každým zápasem jsme se zlepšovaly. Mám obrovskou radost, že to takhle dopadlo,“ měla radost ze zisku trofeje Siniaková. „Je super, že jsme si zase zahrály a navykly si na své herní styly.“

Nasazené jedničky na cestě za titulem v Praze neztratily ani set a ačkoliv spolu od konce minulé sezony nehrály, v generálce na olympijskou Paříž potvrdily, že pod pěti kruhy, kde budou obhajovat zlato z Tokia, rozhodně nejsou bez šance.

„Budeme se snažit bojovat o každý balon a budeme chtít přivézt zlato. Je to ale dlouhá cesta a hodně těžkých zápasů, než se tam někam probojujeme,“ poznamenala Krejčíková.

Linetteová deklasovala Frechovou
Singlovou šampionkou Livesport Prague Open na pražské Spartě se stala v pátek nasazená čtyřka Magda Linetteová (48.). Přemožitelka Lindy Noskové se poradila se svou polskou krajankou Magdalenou Frechovou (57.), kterou deklasovala za 82 minut po setech 6:2, 6:1.

Finále mělo jednoznačný průběh. Frechová, které v průběhu turnaje skrečovaly zápasy Dominika Šalková a Laura Samson, si sice vypracovala čtyři brejkboly, ale ani jeden nedokázala využít. Linetteová naopak byla v proměňování šancí o poznání úspěšnější.

V prvním setu se Linetteové podařilo vyzrát na servis soupeřky ve čtvrtém a osmém gemu. V druhém dějství pak od stavu 1:1 získala pět her v řadě.

„Musela jsem hrát svůj nejlepší tenis, abych zvítězila. Jsem ráda, že jsem dnes využila všechny své šance. Celý tenhle týden byl bláznivý, jsem hodně vyčerpaná. Ale dopředu mě pohání nadšení z olympiády,“ řekla šampionka Linetteová.

Linetteovou pražský triumf, jenž byl zároveň prvním titulem na okruhu WTA od roku 2020, vynese na 41. místo světa.

Finále dvouhry
Magda Linetteová (POL, 48.) – Magdalena Frechová (POL, 57.) 6:2, 6:1

Finále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ 6:3, 6:3