Největší úspěch kariéry! Laura Samson o receptu na obrat i (ne)vnímání žebříčku

- Marek Bartošík

Česká hvězdička Laura Samson se účastní svého prvního turnaje na elitním okruhu a tuto výzvu zatím zvládá skvěle! Na Livesport Prague Open uspěla i ve druhém utkání, když v osmifinále otočila souboj se zkušenější krajankou Kateřinou Siniakovou (1:6, 7:5, 6:3). Už nyní má jistotu, že pronikne poprvé v kariéře do Top 500 žebříčku WTA.

„Ani nevím, o kolik míst budu postupovat. Ale na začátku roku jsem chtěla být v první pětistovce,“ smála se čtvrtfinalistka turnaje Laura Samson, která poprvé v kariéře porazila členku Top 40 rankingu.

„Je to určitě zatím největší úspěch mojí kariéry,“ hlásí šestnáctiletá členka pražské Sparty. „Mám hroznou radost, zápas jsem si moc užila. Po prvním setu jsem se uvolnila a začala jsem švihat, to bylo nejdůležitější.“

Po nevydařeném prvním dějství, v němž získala jediný gem, se mladičká Češka převlékla a tato taktika jí velmi pomohla. „Vždycky mi to dává pocit nového zápasu. Jako bych to byla nová já,“ vysvětlila svůj přístup Samson.

Na rozdíl od prvního kola, jež odehrála na menším kurtu číslo 12, se tentokrát představila na centrálním dvorci. „Je to rozdíl hrát před tolika lidmi. Vnímala jsem hlavně hudbu, na lavičce mě to rozhýbá,“ pravila tenistka, která si vybrala nástupovou skladbu od Eminema.

„Jak jsem vcházela, tak jsem si na to ani nevzpomněla, ale chtěla jsem tam mít Eminema. Mě tyhle písničky namotivují,“ doplnila Samson, jejíž soupeřkou ve čtvrtfinále bude ruská kvalifikantka Oksana Selechmetěvová.

Livesport Prague Open 2024 (ženy, CZE, 267 082 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
LAURA SAMSON (634.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (38.) 1:6, 7:5, 6:3