Nezastavitelná Viďmanová! V Srbsku zkompletovala druhý double v řadě

- Jan Vojkůvka

Jednadvacetiletá Darja Viďmanová potvrdila úchvatnou formu posledních dní. Poté, co zkompletovala double v Kuršumlijské Banji už minulý týden, tak tento týden dokázala úspěch zopakovat. Po sobotním triumfu ve čtyřhře se prosadila k vítězství i v nedělním singlovém finále, v němž porazila Kristianu Sidorovovou 6:2, 7:5.

Fantastické dva týdny prožila v Srbsku česká tenistka Darja Viďmanová. Tituly z dvouhry a čtyřhry vybojovala už minulý víkend a během probíhajícího víkendu na svá prvenství v obou soutěžích dokázala navázat.

Studentka univerzity v americké Georgii, která by ráda po ukončení studia zkusila hrát tenis profesionálně, si tvoří pro toto rozhodnutí skutečně skvělý základ. Dva triumfy ve dvouhře v Kuršumlijské Banji ji vynesou do osmé stovky světa, přičemž před návratem na univerzitu ještě nějaké turnaje hodlá stihnout a dál bude moci budovat žebříček, z něhož by po odchodu z univerzity mohla těžit ke snadnějšímu přechodu mezi profesionálky.

První víkendový titul získala Viďmanová v sobotu ve čtyřhře po boku Kamilly Bartoneové, se kterou triumfovala už před týdnem a jen o pár hodin dřív ji porazila v semifinále dvouhry. Česko-lotyšská dvojice vyhrála v souboji s Madelief Hagemanovou a Draginjou Vukovičovou za pouhých 58 minut dvakrát 6:3.

V neděli čekala na Viďmanovou členka deváté stovky Kristiana Sidorovová, kterou česká hráčka porazila ve dvou setech za 96 minut. Jedinou komplikací v cestě za triumfem byla ztráta vedení 3:1 ve druhém setu, jinak si poctivě držela podání. Výhru 6:2, 7:5 si zajistila celkem čtyřmi brejky.

Viďmanová je přihlášena i na další turnaj v Kuršumlijské Banji. Po této akci by měla odehrát ještě pětasedmdesátku v německém Hechingenu, načež odcestuje zpět do Spojených států.