Úspěšný obrat i další obavy: Muchovou v Palermu trápily zdravotní problémy

- Radek Štohl

Karolína Muchová (35.) po návratu na kurty postoupila do druhého čtvrtfinále dvouhry. Sedmadvacetiletá Češka ve středečním večerním osmifinále na turnaji kategorie WTA 250 v italském Palermu porazila Nomu Nohaovou Akugueovou (197.) po sadách 6:7(0), 6:2, 6:3. Během zápasu přitom musela řešit problémy s pravým stehenním svalem. O první semifinále od minulého US Open se utká s Astrou Sharmaovou (151.).

Česká tenistka, jež hraje na antuce poprvé od finále loňského French Open, se v Palermu rozehrává před olympijskými hrami v Paříži. V prvním kole měla těžkou práci s Polkou Kawaovou (192.), kterou porazila i díky obratu ze stavu 0:4 v prvním setu. V osmifinále ji čekala další hráčka z konce druhé stovky žebříčku.

Do utkání vstoupila dvěma rychlými brejky, soupeřka však vždy dokázala okamžitě kontrovat. Set došel do zkrácené hry, ve které Muchová neměla šanci.

Favoritka zápasu si navíc na začátku druhého setu ztratila podání. Němce ovšem dokázala vzít všechny její servisy v tomto dějství, duel nakonec dovedla do tří setů.

V závěrečné sadě získala vedení 4:2. Následně si přišla o podání, díky druhému brejku v řadě a rychlému počínání na servisu však závěr duelu ustála, po dvou hodinách a 39 minutách se radovala z postupu mezi osmičku nejlepších.

Karolína Muchová bude ve čtvrtfinále čelit Australance Sharmaové, která v Palermu vyřadila Blinkovovou (74.) a Tomljanovicovou (133.). Otázkou zůstává, jak Češka na tom bude po zdravotní stránce, v osmifinále byla vinou problémů s pravým stehnem limitována v pohybu.

WTA

35° Palermo Ladies Open (ženy, ITA, 267 082 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
Noma Nohaová Akugueová (GER, 197.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (35.) 7:6(0), 2:6, 3:6