Divoké Palermo Muchové: odvrátila stav 0:4, využila osmý setbol. Soupeřka skrečovala

- Radek Štohl

Hodně specifický a nakonec úspěšný vstup do turnaje v Palermu má za sebou Karolína Muchová (35.). Druhá nasazená v úvodním kole podniku kategorie WTA 250 přešla přes kvalifikantku Katarzynu Kawaovou (192.) po výsledku 7:6(14), 5:1. Češka v divoké úvodní sadě využila až osmý setbol, soupeřka jí v závěru druhého dějství vinou zranění skrečovala.

Muchová absolvuje teprve třetí turnaj po návratu po zranění. V Eastbourne postoupila do čtvrtfinále, do kterého z preventivních důvodů nenaskočila. Ve Wimbledonu padla v prvním kole. Čtrnáct dní před začátkem olympiády v Paříži zajela na antukový podnik do Palerma.

V roli druhé nasazené měla na úvod lehčí los, čekala na ni hráčka z konce druhé stovky žebříčku. Začátek zápasu však tomu vůbec nenasvědčoval, česká tenistka se nemohla dostat do hry, brzy prohrávala 0:4.

Favoritka utkání zabrala, otočila na 5:4, set dotáhla do tiebreaku. Muchová v něm vedla 3:0, měla výhodu dvou minibrejků. Za stavu 6:4 si vypracovala první dva setboly, které nevyužila. Zkrácená hra nakonec nabrala nebývalého dramatu, Češka musela odvracet tři možnosti soupeřky na ukončení sady. Těžké chvíle ustála, po necelé hodině a čtvrt a osmém využitém setbolu získala úvodní set v poměru 7:6(14).

Finalistka French Open z loňského roku zvládla nástup do druhého dějství, dostala se ke dvěma brejkům a vedení 3:0. Protihráčka si za tohoto stavu vzala pauzu na ošetření, v zápase ještě pokračovala. Česká favoritka o chvíli později vedla 5:1, Kawaová za tohoto stavu utkání vzdala.

Karolínu Muchovou v osmifinále prověří další kvalifikantka Noma Nohaová Akugueová (197.).

35° Palermo Ladies Open (ženy, ITA, 267 082 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
Katarzyna Kawaová (POL, 192.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (35.) 6:7(14), 1:5 skreč Kawaová