Barbora hrála opravdu výborně. Je hodně zkušená, chválila Krejčíkovou poražená Rybakinová

- Filip Lefenda

19 výher a pouhé 2 porážky – taková byla před čtvrtečním semifinálovým soubojem s Barborou Krejčíkovou wimbledonská bilance Jeleny Rybakinové. Vytáhlá ranařka z Kazachstánu vstupovala do utkání v pozici obrovské papírové favoritky, nakonec se ale musela po porážce 6:3, 3:6 a 4:6 sklonit před šikovností houževnaté Češky. Její výkon následně na tiskové konferenci sympaticky ocenila.

Předloňská wimbledonská šampionka byla po předčasném vypadnutí světové jedničky Šwiatekové největší favoritkou na zisk dalšího titulu. Proti Krejčíkové získala poměrem 6:3 první set. Zkraje toho druhého pak ale ve třech po sobě jdoucích gemech na příjmu nevyužila Rybakinová brejkbol a v klíčové šesté hře o podání sama přišla.

„Měla jsem být agresivnější a lépe pracovat nohama. Ona ale hrála dobře, využívala celého kurtu. A docela solidně podávala. Mám dojem, že od druhého setu navýšila procenta po svém prvním servisu. Ta má šla naopak dolů,“ hledala světová čtyřka po utkání příčiny porážky.

Na podniku WTA v Melbourne v roce 2021, předloni v Ostravě a nyní v Londýně. Rybakinová prohrála s Krejčíkovou i třetí vzájemné střetnutí navzdory tomu, že i tentokrát získala první sadu. „Odehrály jsme spolu několik vyrovnaných zápasů. Některé důležité momenty jsem fyzicky nezvládla. Měla jsem šance, ale Barbora hrála opravdu výborně,“ vysekla poklonu tenistce z Ivančic u Brna.

„I přes vypadnutí hodnotím turnaj kladně. V předchozích čtyřech utkáních jsem hrála poměrně dobře. Jsem spokojená s úrovní hry, na které teď jsem. V několika posledních měsících jsem se trochu trápila, takže si z těchto dvou týdnů vezmu jen pozitiva. I když je samozřejmě škoda prohrát třesně před branami finále,“ brala porážku sportovně.

Vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková si tak v All England Clubu zahraje o druhý grandslamový titul ve dvouhře. Od sobotních 15 hodin bude čelit Italce Jasmine Paoliniové. A Rybakinová tuší, že její přemožitelka může uspět. „Je hodně zkušená. V singlu ovládla Paříž a vyhrála i několik grandslamů v deblu. Bude dost záležet, jak na tom budou po náročném programu obě hráčky fyzicky. Rozhodně to bude zajímavé finále,“ predikuje Kazachstánka.