VIDEO: Zdrcený Sinner, slzy Kalinské. Takto jsem vyhrát nechtěla, přiznává Rybakinová

- Radek Štohl

Utkání slibovalo dramatickou bitvu, k níž pořádně nedošlo. Bývalá wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová (4.) proti Anně Kalinské (18.) odehrála jen set a půl, její soupeřka po 51 minutách utkání vinou zranění vzdala. „Takto jsem vyhrát nechtěla,“ přiznává Rybakinová.

Kalinská během posledních dvou let skrečovala nesčetněkrát. Na vině byly problémy s nohou, se zády nebo paží. Letos to dlouho vypadalo nadějně. Přišlo však osmifinále Wimbledonu a další odstoupení pětadvacetileté tenistky.

Do zápasu přitom vstoupila skvěle, vedla 2:0. Ve zbytku setu a nakonec i utkání získala už jediný gem, zápas za stavu 3:6 a 0:3 kvůli problémům s pravým zápěstím vzdala.

Osmnáctá singlistka světa opouštěla kurt v slzách. Kamery navíc zastihly jejího partnera a mužskou světovou jedničku Jannika Sinnera, kterého odstoupení jeho přítelkyně evidentně zdrtilo.

Z předčasného konce byla při pozápasovém rozhovoru na kurtu rozhozená také její soupeřka Jelena Rybakinová.

„Vím, že v minulosti měla několik zranění. Když máte na kurtu problémy, je těžké se s tím vyrovnat. Snad brzy bude v pořádku. Takto jsem ale určitě vyhrát nechtěla,“ říká na rovinu Rybakinová.

Právě kazašská tenistka tak prodloužila výbornou bilanci ve Wimbledonu. Na dvorcích All England Clubu odehrála dvacet zápasů, v osmnácti z nich odešla jako vítězka. V letošním pavouku už je navíc jedinou hráčkou, která kdy tento turnaj vyhrála. Podařilo se jí to před dvěma lety.

Jelena Rybakinová se o semifinále střetne s Elinou Svitolinovou (21.).

Grandslam

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
Osmifinále dvouhry žen
Jelena Rybakinová (KAZ, 4.) – Anna Kalinská (18.) 6:3, 3:0 skreč Kalinská