Zakleté grandslamy? Vyvíjím na sebe tlak a jsem nervózní, vysvětluje Siniaková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Ani na letošním Wimbledonu se Kateřina Siniaková nedočkala výraznějšího grandslamového výsledku ve dvouhře. Jedna z nejúspěšnějších tenistek své generace nenašla ve druhém kole recept na nepříjemnou Kazachstánku Julii Putincevovou, s níž prohrála 0:6, 6:4 a 2:6. Na grandslamech tak zůstává jejím maximem nadále osmifinále z Roland Garros 2019. „Trénuju, makám a doufám, že nějaký lepší výsledek ještě přijde,“ nevzdává se naděje česká reprezentantka.

Od začátku sezony 2014 se Kateřina Siniaková zúčastnila už 39 hlavních soutěží na grandslamech. Její zápasové skóre obsahuje 28 vítězství a 39 porážek. Přesně 20krát skončila v prvním kole, 11krát ve druhém, 7krát ve třetím a jednou ve čtvrtém (neboli v osmifinále).

Poslední z 11 účastí ve druhé rundě zapsala na právě konaném Wimbledonu. Nad její síly byla rozjetá Julia Putincevová, vítězka turnaje v Birminghamu.

„Nevím, co se stalo. Nespala jsem dobře, asi špatný den. Jsem ráda, že jsem se nevzdala a potrápila ji. Soupeřka si držela svou rovinu. Její chování ne vždycky ovlivňuje hru, ona taková je. A kdyby mi ve třetím setu neutekla, mohl se zápas vyvíjet úplně jinak,“ hodnotila zklamaná Siniaková.

Osmadvacetiletá Češka je majitelkou pěti singlových titulů z elitního okruhu, což je víc, než mají třeba Karolína Muchová a Markéta Vondroušová dohromady. Nedávno si vylepšila své žebříčkové maximum, když se objevila na 27. místě. Nyní je číslem 36.

Na grandslamech ale za úspěšnějšími krajankami Vondroušovou, Muchovou nebo Krejčíkovou zaostává. „Možná je to nervozita nebo že moc chci. Je to taková kombinace. Všichni vám říkají, jak na to máte, a pak vás hejtují,“ rozpovídala se Siniaková.

„Vím, že na to mám, ale pak na sebe vyvíjím tlak a jsem nervózní. Mrzí mě to, ale život jde dál. Trénuju, makám a doufám, že nějaký lepší výsledek ještě přijde,“ vyhlíží další šance majitelka osmi grandslamových vavřínů ze čtyřhry.

A příležitostí je na tenisovém okruhu každý rok spousta, na grandslamech hned čtyři. „Nejdůležitější je, abych byla zdravá. Doufám, že se kariéra ještě neblíží ke konci a že se mi bude dařit,“ doplnila bojovnice Siniaková.

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
2. kolo dvouhry žen
Julia Putincevová (KAZ, 35.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (36.) 6:0, 4:6, 6:2