VIDEO: Rubljova popadl další amok, senzačně prohrál! Potřebuje psychologa?

- Radek Štohl

Znovu ztratil nervy, přišel o kontrolu nad sebou samým. Šestý hráč žebříčku dvouhry Andrej Rubljov se v prvním kole Wimbledonu po nevydařeném fiftýnu několikrát udeřil raketou, čímž si i vysloužil pískot místního publika. S travnatým grandslamem se navíc předčasně rozloučil už v prvním kole, ve kterém ho senzačně skolil Francisco Comesana (122.).

Rubljov se výsledkově trápí. Od květnového triumfu na Masters v Madridu vyhrál jen tři zápasy, v Římě a na French Open skončil ve třetím kole, v Halle dokonce hned po tom úvodním.

Poslední týdny chtěl napravit ve Wimbledonu, kde loni došel až do čtvrtfinále. Stopku mu však vystavil Argentinec Comesana, se kterým padl po sadách 4:6, 7:5, 2:6, 6:7(5)

Mnohem více než překvapivé vyřazení se po utkání řešilo chování bývalého pátého singlisty světa. Už poněkolikáté za uplynulé období nezvládl vypjatou chvíli, nyní po prohraném podání ve třetím setu do sebe razantně mlátil raketou.

„Potřebuje sportovního psychologa. Předvádí to až často, už je to příliš,“ okomentoval jednání Rubljova jeden z uživatelů sociální sítě X.

Šestadvacetiletý tenista podobnými výstřelky letos nešetřil. Na ATP v Dubaji zblízka křičel na čárového rozhodčího, za což schytal diskvalifikaci. V neúspěšném třetím kole French Open předvedl identické chování jako ve Wimbledonu.

Pokud se bude chtít vrátit na špičkovou herní úroveň, nejprve musí zkrotit velký temperament. V poslední době mu dost uškodil.

Grandslam

Wimbledon (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
1. kolo dvouhry mužů
Andrej Rubljov (6.) – Francisco Comesana (ARG, 122.) 4:6, 7:5, 2:6, 6:7(5)