Nestihla se připravit. Světová trojka se z Wimbledonu odhlásila kvůli zranění

- Jan Vojkůvka

Ještě než Wimbledon pořádně začal, už přišel o jednu z hlavních hvězd. Kvůli zranění ramene se z turnaje odhlásila světová trojka Aryna Sabalenková, která tak nebude obhajovat postup do semifinále z minulé sezony.

„Se zlomeným srdcem vám všem musím oznámit, že letos nebudu moci hrát Wimbledon,“ uvedla Sabalenková v prohlášení. „Tento turnaj pro mě tolik znamená a slibuji, že příští rok se vrátím silnější než kdy jindy.“

Důvodem, proč se Sabalenková odhlásila z Wimbledonu, je zranění ramene, o kterém se zmínila již minulý týden. Ke zranění došlo během turnaje v Berlíně, kde poprvé v kariéře skrečovala zápas na okruhu WTA. Došlo k tomu ve čtvrtfinále proti Anně Kalinské.

„Je to kosterní sval, který ovládá ramenní kloub,“ uvedla Sabalenková o víkendu. „Říkám tomu prostě zranění ramene. Je to opravdu specifické zranění a je opravdu raritní. Podle doktorů jsem pravděpodobně druhou nebo třetí tenistkou, která si tento sval poranila. Je to velmi frustrující.“

Toto zranění významně ovlivnilo schopnost Sabalenková podávat. Klíčový úder, při němž tenisté dělají určitý typ pohybu, způsoboval světové trojce velké bolesti.

„Skoro to vypadá, že ani nejsem zraněná. Můžete mi dát činky a já je půjdu zvedat. Ale když řeknete, abych podávala, tak půjdu přes bolest,“ poznamenala.

Sabalenková se do semifinále Wimbledonu prokousala v letech 2021 a 2023. Na své výsledky letos nenaváže, v hlavní soutěži ji nahradí poražená z finále kvalifikace Erika Andrejevová.