Muchová vysvětlila odstoupení z Eastbourne. Co Wimbledon?

- Radek Štohl

Fanoušky ve čtvrtek lehce vyděsila, další její absenci si nechtěli připustit. Karolína Muchová (35.) však po čtvrtečním odhlášení ze čtvrtfinále podniku WTA v Eastbourne všechny uklidnila – proti Madison Keysové (12.) nenastoupila z preventivních důvodů, na Wimbledon by měla být připravena! „Jsem v pořádku,“ poslala sedmadvacetiletá teniska pozitivní informaci přes sociální sítě.

„Po tak dlouhé absenci by bylo příliš riskantní absolvovat další náročný zápas. Zápěstí potřebuje trochu zregenerovat, na doporučení doktorů jsme se rozhodli z turnaje odstoupit. Zvláště před následujícím týdnem,“ poukázala Muchová na blížící se začátek Wimbledonu.

Česká tenistka v úterý zasáhla do soutěžního zápasu poprvé od loňského září, kdy v semifinále US Open vypadla s pozdější vítězkou Coco Gauffovou. Následně měla zdravotní problémy s pravým zápěstím, musela i na operaci.

Tento týden vstoupila do turnaje v Eastbourne, v úvodním kole však odehrála jen čtyři gemy proti Elině Avanesjanové (81.), která ze zápasu odstoupila. Karolína Muchová tak první plnohodnotné utkání odehrála ve středu s Magdou Linetteovou (46.). Polskou protihráčku přehrála po sadách 6:4, 6:1.

Bývalá osmá singlistka světa se už nyní může soustředit na Wimbledon. Hned v prvním kole hlavní soutěže se postaví dvojnásobné osmifinalistce turnaje Paule Badosaové (113.).