Siniaková vs. Nosková, Macháč vs. Pavlásek. Wimbledon zná los čtyřhry

- Radek Štohl

Letošní los Wimbledonu si s Čechy skutečně pohrál, což potvrdilo odpolední rozlosování čtyřhry. V ženském deblu proti sobě naskočí Kateřina Siniaková s Lindou Noskovou, mezi muži pak Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem. Ve čtyřhře se ještě představí Barbora Krejčíková a loňská semifinalistka ženského deblu Marie Bouzková.

Siniaková na třetím letošním grandslamu nastoupí do čtyřhry po boku třetí odlišné parťačky. Na Australian Open došla s domácí Hunterovou do semifinále, na French Open s Gauffovou slavila titul. Na travnatém turnaji velké čtyřky bude hrát po boku Američanky Townsendové, se kterou letos mimo jiné absolvovala tisícovku v Římě.

Vítězka Wimbledonu z let 2018 a 2022 se hned v úvodním kole střetne s krajankou Lindou Noskovou. Ta spojila síly se Španělkou Masárovou. Utkání bude o to pikantnější, že Češky spolu minulý týden vyválčily semifinále na turnaji v Berlíně.

První kolo čeká také na Krejčíkovou, bývalou spoluhráčku Siniakové. Aktuálně 25. deblistka světa do čtyřhry nejslavnějšího turnaje světa podle předpokladů zasáhne se Siegemundovou, se kterou letos dosáhla na čtvrtfinále Australian Open a osmifinále French Open. Česko-německé duo bude na úvod čelit domácím divokým kartám Murrayové Sharanové a Silvaové.

Poslední Češkou do party je Marie Bouzková. Loňská semifinalistka čtyřhry Wimbledonu vsadí na osvědčenou spolupráci se Sorribesovou Tormovou. Se Španělkou byly loni v Británii dvě výhry od překvapivého poháru, při cestě do finále skončily na dvojici Strýcová, Sie. Jako desáté nasazené nyní zahájí proti páru Avanesjanová, Kalašnikovová.

Muži mají v hlavní soutěži dva české zástupce, kteří se proti sobě postaví hned v prvním kole. Macháč a jeho deblový kolega Č'-čen Čang letos už postoupili do semifinále Australian Open a čtvrtfinále French Open. Další úspěch jim budou chtít překazit loňští čtvrtfinalisté Wimbledonu Pavlásek s Beharem, ti před půl rokem skončili v Melbourne právě na svých nadcházejících protihráčích. 

Wimbledon, Londýn (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
1. kolo mužské čtyřhry
MACHÁČ, Č'-čen Čang (CHN) – Behar (URU), PAVLÁSEK

Kompletní los najdete zde.

1. kolo ženské čtyřhry
SINIAKOVÁ, Townsendová (USA) – Masárová (ESP), NOSKOVÁ
KREJČÍKOVÁ, Siegemundová (GER) – Murrayová Sharanová, Silvaová (obě GBR)
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Avanesjanová, Kalašnikovová (GEO) 

Kompletní los najdete zde.