Muchovou a Siniakovou na kurt nepustily zdravotní obtíže, z turnajů se odhlásily

- Jan Vojkůvka

České tenistky na turnajích WTA nemohly kvůli zdravotním obtížím nastoupit ke čtvrtečním čtvrtfinálovým zápasům. Týká se to Karolíny Muchové v Eastbourne a také Kateřiny Siniakové v Bad Homburgu. Zatímco Muchovou trápilo operované pravé zápěstí, Siniaková měla podle informací problémy s kyčlí.

Muchová se tento týden vrátila na kurty po takřka deseti měsících, během nichž marodila s pravým zápěstím, se kterým nakonec musela na operaci. V Eastbourne se prezentovala velmi solidním tenisem a nebylo na ní znát, že by tak dlouho na okruhu scházela.

Jenže ve čtvrtek ráno se objevily obtíže, které nemohla ignorovat. „Byl to můj první turnaj po delší době a nikdo nevěděl, co očekávat a jak bude moje tělo reagovat. Dnes jsem se probudila, a když jsem se snažila zahřát tělo a zápěstí, bylo trochu ztuhlé,“ cituje se prohlášení Muchové na sociálních sítích. „Jsem v kontaktu se svým lékařským týmem v Praze a doporučili mi, abych to s Wimbledonem za rohem neriskovala.“

Muchová se po doporučení rozhodla odstoupit z travnatého turnaje v Eastbourne, kde měla odehrát čtvrtfinále se světovou dvanáctkou Madison Keysovou.

„I když v Eastbourne hraju moc ráda a cítila jsem se tu na kurtu skvěle, bohužel jsem musela odstoupit. Moc se mi tu líbilo. Areál je plný lidí a všichni byli tak milí a podporovali mě, vítali mě zpátky, takže o to víc mě mrzí, že nemůžu jít na kurt a hrát pro ně. Na můj návrat je ještě brzy a já to prostě nechci uspěchat,“ dodala Muchová.

Fanoušci Karolíny Muchové především doufají, že zmíněné problémy s operovaným zápěstím nejsou vážné, že se jedná spíš o preventivní opatření. Stejně jako v to doufají fanoušci Kateřiny Siniakové, jež se pro změnu odhlásila před čtvrtfinále v Bad Homburgu, kde obhajovala titul a čekal ji souboj s Donnou Vekičovou.

Siniaková se během travnaté části sezony prezentuje skvělým tenisem a připsala si několik hodně cenných skalpů, když porazila Ljudmilu Samsonovovou, Emmu Navarrovou či Čchin-wen Čeng. Mírnou favoritkou měla být i proti Vekičové, ale informace hovoří o tom, že ji trápí kyčel či pravá noha.

Jedná se pravděpodobně o následek jejího pádu v Berlíně, kde hrála minulý týden. Během čtvrtfinále s Jessicou Pegulaovou totiž nepříjemně upadla po podklouznutí u sítě.

Wimbledon startuje už v pondělí a riskovat zhoršení zranění by pro Muchovou i Siniakovou nedávalo moc smysl.