Za zkušenost na Wimbledonu jsem ráda, hlásí Šalková. Představí se na WTA v Praze?

- Redakce

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Po postupu přes první kolo wimbledonská zkušenost pro Dominiku Šalkovou končí. Česká naděje ve druhém dějství kvalifikace nestačila na Rumunku Elenu Gabrielu Ruseovou, které podlehla ve dvou setech 4:6, 3:6. Na anglické trávě se ale prezentovala sympatickým tenisem, který může bezpochyby za rok účast v hlavní soutěži přinést.

Šalkové před branami finále kvalifikace došel dech. Skvělý první zápas a určité momentum druhého klání bylo na straně české hráčky, finální výsledek ale promluvil jasně pro soupeřku. „Necítila jsem se dnes na svém levelu. Dělala jsem jednoduché chyby, takže to bylo hned 1:4. Nějak jsem to ještě zvládla stáhnout, ale pak jsem nezvládla koncovku. Když jsem dotahovala z 1:4 na 4:4, zahrála jsem dobře, konečně jsem začala hrát i do kurtu,“ vracela se ke stopám prohry s rumunskou sokyní.

„Hrála jsem rychle, donutila chybovat i soupeřku. Bylo ale klíčové podržet podání do stavu 5:4, to se mi nepovedlo. Soupeřka si to pak už i ve druhém setu doservírovala. Podání mi dnes bohužel moc nepadalo,“ smutnila hráčka pražské Sparty.

„Jsem ráda, že jsem si tady mohla zahrát. Je škoda, že se nehraje v hlavním areálu, kam se dostanou jen kvalifikovaní,“ hlásila po vyřazení. Česká teenagerka ale nemusí věšet hlavu. Pokud se za rok vrátí zase zkušenější a s ještě kvalitnějším tenisem, postup do hlavní soutěže nemusí být žádná utopie. Pokud do ní třeba neskočí rovnou díky postavení v rankingu bez nutnosti kvalifikačními boji procházet.

„Věřila jsem, že s mým herním stylem můžu na trávě zahrát dobře, což se mi bohužel nepovedlo. I když jsem první zápas zvládla s dobrou hráčkou, tak jsem pořád cítila, že můžu hrát líp. Já jenom doufám, že se sem příští rok vrátím a svůj výsledek ještě zlepším,“ hodnotila své vystoupení v kvalifikaci Wimbledonu.

Další plány české naděje? Pochopitelný návrat na antuku, devatenáctiletá tenistka pomalu vyhlíží i domácí WTA turnaj na Spartě.

„Vrátím se zpátky na antuku. Čeká mě ITF v Haagu, možná WTA 250 v Budapešti, pokud se dostanu do kvalifikace, a WTA 250 v Praze. Tam rozhodně budu hrát, zvlášť když je to doma na Spartě,“ dodala Šalková.

Wimbledon, Roehampton (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
2. kolo kvalifikace žen
DOMINIKA ŠALKOVÁ (149.) – Elena Gabriela Ruseová (ROU, 152.) 4:6, 3:6