Kopřiva řádil a proklouzl do finále kvalifikace Wimbledonu. Motivace je nejvyšší, říká

- Redakce

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Vít Kopřiva pokračuje ve skvělých výkonech v kvalifikaci Wimbledonu! V souboji dvou antukářů předčil Bolivijce Huga Delliena ve třech setech 6:4, 3:6, 6:1. Během duelu předvedl skvělý koncentrovaný výkon. „Víme, o co se hraje,“ hlásil po utkání plný motivace. V cestě do hlavní soutěže mu bude stát veterán a excelentní travař Richard Gasquet.

Na Kopřivu byla od začátku znát velká motivace uspět. Bojovnost, dravost, famózní údery na lajnu, to vše zdobilo rodáka z Bílovce v průběhu celého klání. Kopřivovi, i dle jeho slov, sedl také styl soupeře. „Věděl jsem, že si vyhovíme, protože i Dellien je antukář, takže to nebude nějaký hurá tenis jenom o servisu,“ ohlížel se bezprostředně po utkání.

„Snažil jsem se držet svojí hry, docela dobře jsem v prvním setu servíroval. Soupeř mi pomáhal hodně chybami z returnu, což jsem nečekal. Do zápasu jsem výborně vstoupil, on pak zahrál dobře ve druhém setu, kdy mě brejkl, tam byl trochu lepší. Naštěstí jsem to ve třetím setu zase otočil na svou stranu. Po celý zápas jsem se cítil docela slušně,“ shrnul celé utkání.

Stabilní a soustředěný výkon po celý zápas? Možná klíčové faktory celého Kopřivova utkání. Jihoamerická horká hlava vyvedla Deliena během zápasu několikrát z koncentrace, ač paradoxně po slovních výlevech i směrem k rozhodčí často zahrál své nejlepší údery.

V kontextu dvou vyrovnaných setů si Kopřiva minimálně výsledkově došel pro jednoduché završení celého klání, cesta k ukončení duelu ale rozhodně nebyla tak jednoduchá, jak by výsledek mohl napovídat. „Důležité bylo potvrdit brejk, když jsem mu sebral podání hned na začátku. Úplně dobře jsem nepodával, musel jsem si to uhrát přes výměny. Vedení 3:0 bylo ale určitě důležité,“ vracel se prostějovský tenista k třetímu setu.

Ve třetím kole, které se na rozdíl od prvního a druhého kola odehraje na tři vítězné sety, čeká Kopřivu jméno v rámci kvalifikace ze všech možná nejzvučnější. Veterán Richard Gasquet z Francie bude chtít nepochybně českému tenistovi překazit myšlenky na účast v hlavní soutěži.

„Motivace je samozřejmě nejvyšší. Víme, o co se hraje. Bude proti mně stát velmi zkušený soupeř, který možná ani neodehrál tolik finále kvalifikací, ale hlavních soutěží odehrál určitě hodně (pousmál se). Bude to nepříjemné, ale těším se na to. Myslím, že budeme hrát i na nějakém větším kurtu, protože on má velké jméno,“ vyhlížel finálové kolo kvalifikace Kopřiva.

„Budu se na to snažit připravit co nejlépe. Hlavně je to zápas na tři vítězné sety, už tohle pro mě bude něco jiného. Naštěstí jsem si to vyzkoušel už letos v Austrálii, takže vím, do čeho jdu,“ dodal.

Wimbledon, Roehampton (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
2. kolo kvalifikace mužů
VÍT KOPŘIVA (123.) – Hugo Dellien (BOL, 173.) 6:4, 3:6, 6:1