Knutsonové fandili i univerzitní kolegové. Cítím se tady jako doma, rozplývala se

- Redakce

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA – Premiéra jako řemen! Gabriela Knutsonová pronikla při svém úvodním vystoupení na trávě v Roehamptonu do druhého kola kvalifikace Wimbledonu, když zdolala Rumunku Irinu Baraovou (220.) 7:6(6), 6:1. Na wimbledonskou premiéru ji přijeli podpořit i známí z anglické univerzity.

Americká rodačka přitom klání nezačala ideálně, ztratila vlastní podání a v napínavém prvním setu prohrávala už 2:4. „Ze začátku jsem trochu víc kazila. Soupeřka hrála dobře, takové nepříjemné balóny, musela jsem se do toho dostat,“ říkala po vyhraném prvním kole Knutsonová.

Celý jej ale nakonec dokázala dovést do nervy drásajícího tiebreaku, ve kterém s pevnějšími nervy zvítězila 8:6. „Do tiebreaku jsem hodně zlepšila servis, i returny jsem začala hrát více do kurtu. To mě dostalo do rytmu a ve druhém setu už to šlo dobře,“ líčila po zápase. A šlo to více než dobře, Knutsonová dovolila soupeřce zisk pouhé jediné hry.

Druhý set už měla hráčka zastupující české barvy plně pod kontrolou. Baraová vypadla po prohraném tiebreaku z rytmu, Knutsonová jí svou stabilně dobrou hrou nedovolila ani doufat, že by mohla ještě utkání zvrátit na svou stranu.

Klíčový faktor? Servis.

O ten se Knutsonová mohla opřít až neobyčejně skvěle. S takřka 80% úspěšností z prvního servisu a osmi esy se stal zbraní, na kterou Baraová ve druhé sadě prakticky nemohla najít odpověď.

„Ve druhém setu jsem dala čtyři skvělé servisy, pro soupeřku to muselo být náročné i mentálně. Když člověk podává na trávě dobře, je to pro soupeřku hodně těžké.“

„Hra na trávě mě baví. Vyhovuje mi ze všech povrchů asi nejvíc. V Anglii v Durhamu na univerzitě jsem hrála na koberci v hale, snažím se hrát podobně jako tam,“ dala Knutsonová vzpomenout na svá léta v Anglii, kde před rozjetím tenisové dráhy také pracovala.

„Byla jsem tady tři roky na univerzitě, potom rok v Nottinghamu. Moji univerzitní kolegové z týmu se na mě přišli podívat. Pozvala jsem i kouče z Nottinghamu, kde jsem trénovala. Je to moc milé, cítím se tady jako doma,“ zářila po premiéře na Wimbledonu.

Wimbledon, Roehampton (GBR, 50 000 000 GBP, tráva)
1. kolo ženské kvalifikace
GABRIELA KNUTSONOVÁ (231.) – Irina Baraová (ROU, 220.) 7:6(6), 6:1