Muchová odehraje první zápas po devíti měsících. Do generálek nastoupí i další Češi

- Jan Vojkůvka

Zatímco řada českých tenistů bude příští týden hrát kvalifikaci Wimbledonu, česká stopa nebude chybět ani na wimbledonských generálkách. Mezi účastnicemi turnaje WTA v Eastbourne figuruje také Karolína Muchová, která odehraje svou první akci v roce 2024.

„Nemůžu se dočkat, až znovu vstoupím na kurt. Byl to dlouhý a náročný proces, ale jsem připravena bojovat,“ uvedla při oznámení svého comebacku Karolína Muchová, která první polovinu této sezony promarodila se zraněným pravým zápěstím, se kterým byla i na operaci.

Po životní sezoně se pokusí na své výsledky postupně navazovat, byť zpočátku bude zajisté patrné herní manko. Úvodním testem bude turnaj v Eastbourne, kde v úvodním kole bude hrát proti jedné z kvalifikantek. Los pro první zápas po více než devíti měsících (naposledy hrála na začátku září na US Open, pozn. redakce) tak bude mít přívětivý.

V Eastbourne budou startovat ještě další dvě Češky. S domácí Harriet Dartovou se v prvním kole utká Marie Bouzková, na Kanaďanku Leylah Fernandezovou pak narazí Barbora Krejčíková v roli sedmé nasazené.

Obhajovat titul na trávě v německém Bad Homburgu bude zkoušet Kateřina Siniaková, která tento týden odehrála skvělý turnaj v Berlíně. Na své první travnaté akci v sezoně prošla z kvalifikace až do čtvrtfinále, kde ji zastavila Jessica Pegulaová. V Bad Homburgu pak zahájí svou pouť soubojem s Francouzkou Clarou Burelovou, v případném osmifinále jí hrozí střetnutí s druhou nasazenou Ljudmilou Samsonovovou.

Náročný los v Bad Homburgu vyfasovala Linda Nosková, která se utká s pátou nasazenou Viktorií Azarenkovou. Ta své kvality na trávě prokázala tento týden v Berlíně, kde postoupila až do semifinále.

Z českých mužů bude příští týden absolvovat generálku na Wimbledon pouze Jakub Menšík. Ten se představí na Mallorce, kde se pokusí ukončit svou čtyřzápasovou šňůru porážek proti Christopherovi Eubanksovi ze Spojených států, jenž plní roli turnajové osmičky.