Konečně se vrací! Uzdravená Muchová stihne Wimbledon i olympiádu

- Marek Bartošík

Karolína Muchová se konečně vrací do turnajového dění! Sedmadvacetiletá česká tenistka se naposledy představila na loňském US Open, od té doby léčila zraněné zápěstí. Její první zastávkou po návratu bude přípravný travnatý turnaj v Eastbourne, který se koná příští týden, tedy bezprostředně před Wimbledonem.

Loňská sezona byla pro Karolínu Muchovou dlouho senzační: zahrála si finále na Roland Garros a tisícovce v Cincinnati, postoupila do semifinále US Open a kvalifikovala se na Turnaj mistryň. Kvůli zranění ale posledních bezmála deset měsíců na dvorcích chyběla.

V únoru se dokonce podrobila operaci pravého zápěstí. „Období po operaci pro mě bylo mnohdy těžší než klasická sezona. Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, ale díky podpoře mého týmu a odborníků z celého světa jsem věřila, že se vrátím,“ uvedla v tiskové zprávě Muchová.

„Nemůžu se dočkat, až znovu vstoupím na kurt. Byl to dlouhý a náročný proces, ale jsem připravena bojovat,“ hlásí aktuálně 34. tenistka žebříčku.

Rodačka z Olomouce počítá ve svých plánech také s olympijským turnajem v Paříži, který se uskuteční na přelomu července a srpna. Pod pěti kruhy se představí poprvé v kariéře, jelikož minulou olympiádu v Tokiu těsně zmeškala kvůli přísným pravidlům.

Z každé země totiž můžou startovat maximálně čtyři singlistky. Z nominace ji tehdy po využití chráněného (speciálního) žebříčku odsunula Markéta Vondroušová, jež nakonec v Tokiu získala stříbrnou medaili. Tentokrát může chráněný žebříček použít s ohledem na své zranění Muchová.

„Reprezentovat svou zemi na tak prestižní události je pro mě velkou ctí a udělám vše pro to, abych předvedla ten nejlepší tenis,“ doplnila s úsměvem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)