Obavy před Wimbledonem. Sabalenková v Berlíně kvůli zranění skrečovala čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Sobotní čtvrtfinálový zápas na turnaji WTA v Berlíně nedopadl úplně nejlépe pro světovou trojku Arynu Sabalenkovou. Ta už po šesti odehraných gemech skrečovala duel s Annou Kalinskou kvůli zranění ramene. Běloruské hráčce nepomohla ani přestávka na ošetření. Jen o chvíli později pak svůj zápas kvůli nemoci skrečovala také Uns Džábirová.

Šestadvacetiletá Sabalenková šla do čtvrtfinále proti Kalinské v roli výrazné favoritky. Už od začátku ale bylo patrné, že něco není úplně v pořádku. Sabalenková byla limitována nejen při servisu, ale také ve výměnách.

Poté, co ztratila dvakrát servis a prohrávala 1:4, tak požádala o pomoc fyzioterapeutky. Ta se věnovala hlavně pravému ramenu a krční páteři hvězdné hráčky, která její masírování a protahování problémových míst doprovázela bolestivými grimasami.

Ačkoliv se Sabalenková ještě zkusila vrátit do zápasu, tak Kalinská zvýšila na 5:1 a poté, co Běloruska zkusila jednou servis, tak zjistila, že to dál nepůjde a zápas raději vzdala. I s ohledem na blížící se Wimbledon, kde má obhajovat loňské semifinále.

Bývalá světová jednička, která kvůli celkovému zdravotnímu stavu oznámila, že nebude startovat na olympijských hrách, má zhruba týden na to, aby své obtíže s ramenem vyřešila. Nastoupit ve Wimbledonu bez možnosti adekvátně servírovat, by zcela anulovalo její šance na úspěch.

V Berlíně skrečovala i Džábirová
Ani další čtvrtfinálový zápas, který se kvůli dešti musel odehrát až v sobotu, neskončil zrovna šťastně pro jednu z tenistek. Uns Džábirová, která je finalistkou posledních dvou Wimbledonů a celkově excelentní travařkou, skrečovala zápas s Američankou Coco Gauffovou poté, co první set prohrála v tiebreaku 9:11.

Tunisanka si podle informací stěžovala na křeče a zvýšenou teplotu. Po konzultaci s lékařem se rozhodla z utkání odstoupit z důvodu nemoci, aby svůj stav nadále nezhoršovala a neriskovala nějaké větší zdravotní obtíže, které by ji připravily o šanci konečně prolomit svou wimbledonskou smůlu.