Denní menu: Siniaková skóre proti světové pětce neotočila, českým deblistkám se nevedlo

- Redakce

Česká tenistka Kateřina Siniaková neuspěla v dohrávce čtvrtfinálového utkání na turnaji WTA v Berlíně a s pátou hráčkou světa Jessicou Pegulaovou prohrála ve třech setech. Odpoledne pak Siniaková a Linda Nosková neuspěly v deblovém semifinále. Marie Bouzková a Sara Sorribesová Tormová prohrály semifinále čtyřhry v anglickém Birminghamu. Miriam Kolodziejová a Anna Sisková v italské Gaibě deblový titul nevybojovaly.

Češi v akci

Siniaková v dohrávce skóre neotočila
Kateřina Siniaková (30.) v dohrávce čtvrtfinálového souboje na turnaji WTA v Berlíně nedokázala najít recept na servis Jessicy Pegulaové (5.) a loučí se s dvouhrou na německé akci po porážce 6:7(2), 6:3, 3:6.

Utkání bylo v pátek přerušeno kvůli dešti za stavu 2:4 v neprospěch české hráčky, která věděla, že pokud neprorazí Pegulaové podání, tak nemá šanci postup do semifinále vybojovat. V sobotu se nakonec ale odehrály jen tři gemy, v nichž si obě hráčky udržely svá podání.

Nosková se Siniakovou v semifinále neuspěly
Linda Nosková a Kateřina Siniaková v semifinále čtyřhry na turnaji WTA v Berlíně postup do souboje o titul nevybojovaly. České tenistky prohrály za 72 minut s Chao-čchin Čchan a Veronikou Kuděrmetovovou 4:6, 3:6.

Bouzková si finále deblu nezahraje
Marie Bouzková a Španělka Sara Sorribesová Tormová neuspěly v semifinále čtyřhry na travnatém turnaji WTA v anglickém Birminghamu. Nad síly česko-španělského páru byly Miju Katóová z Japonska a Šuaj Čang z Číny, které zvítězily hladce 6:3, 6:2.

Kolodziejová se Siskovou titul nezískaly
Finále turnaje WTA 125 v italské Gaibě si české tenistky Miriam Kolodziejová a Anna Sisková nepodmanily. Nasazené dvojky podlehly Američankám Hailey Baptisteové a Alycii Parksové 6:7(4), 2:6. Do zápasu sice vstoupily velmi dobře a ujaly se vedení 2:0, ale Američanky rychle získaly rebrejk a ve zbytku střetnutí už své soupeřky do vedení nepustily.

Vrbenský si zahraje o titul
Michaelovi Vrbenskému (287.) se povedlo na turnaji ITF v německém Saarlouisu otočit skóre semifinálového zápasu a zahraje si v neděli o turnajovou trofej. Český tenista zdolal Nizozemce Nielse Viskera (604.) po setech 1:6, 6:1, 6:4.

Hrazdil s Šafránkem na titul nedosáhli
Jan Hrazdil se svým trenérem Václavem Šafránkem nedokázali dotáhnout svou účast ve čtyřhře na turnaji ITF v Kuršumlijské Banje až k zisku titulu. V sobotním finále Češi prohráli se srbsko-makedonskou dvojicí Stefanem Latinovičem a Obradem Markovskim 6:1, 6:7(4), 7:10.

ATP/WTA

Ecotrans Ladies Open, Berlín (ženy, GER, 802 237 EUR, tráva)
Čtvrtfinále dvouhry
Jessica Pegulaová (USA, 5.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (30.) 7:6(2), 3:6, 6:3

Semifinále čtyřhry
Ch. Čchan (TPE), Kuděrmetovová – NOSKOVÁ, SINIAKOVÁ 6:4, 6:3

Rothesay Classic, Birmingham (ženy, GBR, 267 082 USD, tráva)
Semifinále čtyřhry
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Katóová (JPN), Čang (CHN) 3:6, 2:6

Challengery/WTA 125

Veneto Open promoted by Regione del Veneto, Gaiba (ženy, ITA, 115 000 USD, tráva)
Finále čtyřhry
Baptisteová, Parksová (obě USA) – KOLODZIEJOVÁ, SISKOVÁ 7:6(4), 6:2

ITF World Tennis Tour

ITS Cup, Olomouc (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JULIE PAŠTIKOVÁ (-) – Su Jeong Jang (KOR, 254.) 6:4, 2:6, 0:6

Turnaji se podrobněji věnujeme v samostatném článku.

Saarland Open powered by Lexus, Saarlouis (muži, GER, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
MICHAEL VRBENSKÝ (287.) – Niels Visker (NED, 604.) 1:6, 6:1, 6:4

M15 Kuršumlijska Banja (muži, SRB, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Latinovič (SRB), Markovski (MKD) – HRAZDIL, ŠAFRÁNEK 1:6, 7:6(4), 10:7