ITS Cup: Pouť šestnáctileté Paštikové končí v semifinále

- Redakce

Olomoucký ITS Cup má za sebou předposlední hrací den. Ke svému prvnímu semifinále mezi profesionálkami nastoupila šestnáctiletá Julie Paštiková, současná juniorská třiatřicítka. Další favoritku však v souboji s Korejkou Su Jeong Jang nezdolala. Během soboty se rozhodlo také o šampionkách ve čtyřhře, kterými se staly Amina Anšbová a Valentini Grammatikopoulouová.

Pouť šestnáctileté Julie Paštikové na olomouckém ITS Cupu skončila v semifinále. V sobotním utkání proti Korejce Su Jeong Jang (254.) sice začala výborně a získala úvodní sadu, ale nakonec po necelých dvou hodinách prohrála 6:4, 2:6, 0:6.

Talentovaná Češka, které patří 33. místo na juniorském žebříčku ITF, má za sebou suverénně nejlepší turnaj mezi profesionálkami. Na ITS Cupu vybojovala skalpy Barbory Palicové, Maristany Guiomarové a Romery Gormazové. Nad její síly byla až devětadvacetiletá Su Jeong Jang z Jižní Koreje.

„Výsledek je určitě super, ale když člověk prohraje, tak to člověka mrzí. Dnes to není výjimka,“ podotkla Paštiková s úsměvem.

Proti vítězce jednoho turnaje WTA 125 a dvanácti turnajů ITF začala Paštiková velmi dobře a první set ukořistila zásluhou skvělé hry na returnu. Korejka sice třikrát stáhla ztrátu brejku, ale v desátém gemu česká hráčka úvodní dějství na příjmu uzavřela.

Zatímco korejská hráčka dokázala v dalších dvou sadách výrazně zlepšit své podání, Paštikové se nadále nedařilo opírat o vlastní servis. Ve druhém a třetím setu se už Paštiková navíc neprosadila ani jednou na returnu a prohrála tyto sady 2:6, 0:6.

„Už při rozehře jsem cítila, že mi úplně nejdou nohy. Ani jsem nehrála, jak bych chtěla. Byla jsem unavená a divila jsem se, že jsem vyhrála první set. Byl to takový zajímavý zápas, ani jedné nešel od začátku servis. Mně pak odešel úplně a ona začala dobře servírovat,“ hodnotila Paštiková své semifinálové představení. 

ITS Cup, Olomouc (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JULIE PAŠTIKOVÁ (-) – Su Jeong Jang (KOR, 254.) 6:4, 2:6, 0:6
Anna Bondárová (HUN, 106.) – Carolina Kuhlová (GER, 501.) 4:6, 6:3, 6:1

Finále čtyřhry
Anšbová, Grammatikopoulouová (GRE) – Aneyová (USA), Papadakisová (GER) 6:2, 6:4