Fajn den v Berlíně. Vlaky tady jezdí jako na Štvanici, glosoval vítěz soutěže

- Marek Bartošík

Při losování výherců soutěže Tenisového světa a CANAL+ Sport se usmálo štěstí i na Jana Jílovce, který se tak mohl v pondělí vydat spolu se svým synem Tobiášem do Berlína na tamní travnatý turnaj kategorie WTA 500. Spokojení výherci obdrželi volné vstupenky a podepsané míčky, zároveň se objevili ve studiu zmíněné televizní stanice.

Po pondělním utkání, v němž wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová porazila svou španělskou soupeřku Rebeku Masárovou 6:4 a 6:3, zavítali Jan Jílovec a jeho syn Tobiáš do studia CANAL+ Sport. U centrálního dvorce Steffi Grafové s nimi vedla rozhovor moderátorka Veronika Kubíčková.

„Výměny byly krásné, bylo se rozhodně na co dívat. Přiučil jsem se podání,“ hlásil spokojený Tobiáš. „Líbil se mi celý zápas. Markéta se musela cítit skoro jako doma, protože vlaky tady jezdí jako na Štvanici,“ glosoval jeho otec Jan, který podle svých slov hraje tenis už 50 let.

Zatímco pro Tobiáše se jednalo o první výlet za tenisem mimo Českou republiku, jeho otec už má s turnaji v jiných evropských zemích bohaté zkušenosti.

„Už jsem byl na Roland Garros, v Římě a Hamburku. Ale jako VIP host jsem na tenise poprvé,“ pochvaloval si Jílovec, oděn do tematické kšiltovky Roland Garros.

A kam by mohla vést další cesta těchto milovníků bílého sportu? „Chtěl bych se podívat na Wimbledon,“ přál si závěrem Tobiáš.

Snad i povzbuzování od sympatické dvojice přineslo českým tenistkám štěstí. Po Vondroušové se totiž radovala v pondělí z postupu do osmifinále Berlin Ladies Open také kvalifikantka Kateřina Siniaková.


Galerie