Druhou nedělní bitvu Plíšková nezvládla. Ve finále padla s domácí Boulterovou

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková druhý třísetový duel v rámci jednoho dne v Nottinghamu nevyhrála. V souboji o titul prohrála turnajová šampionka z roku 2016 s domácí Katie Boulterovou. I v pátém vzájemném duelu rozhodovalo o vítězce třetí dějství. Plíšková urvala to první, nakonec ale po hodině a 53 minutách padla 6:4, 3:6 a 2:6.

Dvaatřicetiletá Plíšková má za sebou opravdu hodně náročné dva dny. Po sobotním vydřeném čtvrtfinálovém vítězství 7:6(8), 6:7(3) a 7:5 nad Uns Džábirovou ji v neděli čekaly nakonec hned dva zápasy.

V tom prvním, v semifinále travnatého turnaje, porazila za dvě hodiny a 25 minut po setech 6:7(9), 6:1, 6:4 Francouzku Diane Parryovou, což jí vyneslo postup do druhého finále v sezoně. A v něm na ni čekala domácí Katie Boulterová, se kterou doposud na trávě prohrála oba vzájemné duely, přičemž zápasovou bilanci s ní měla 2-2.

Stejně jako všechny čtyři předchozí vzájemné duely, ke kterým Plíšková s Boulterovou v rozmezí let 2018 a 2022 nastoupily, tak i nedělní finále se nakonec rozhodovalo až ve třetím setu.

Plíšková měla velmi špatný vstup do utkání a prohrála hned v prvním gemu servis. Za stavu 2:4 však začala skóre otáčet a úvodní dějství strhla na své konto. Ve druhém setu obdobný kousek zopakovat nedokázala, naopak prohrála hned dvakrát podání a muselo se tak jít do třetí sady.

V něm už měla o pět let mladší Boulterová jasnou převahu. Od stavu 1:1 prorazila Plíškové hned třikrát podání, přičemž česká tenistka v sedmé hře na returnu už pouze korigovala skóre jedním svým brejkem. Britka se tak mohla začít radovat z obhajoby loňského titulu a celkově třetí trofeje na okruhu WTA.

Ani Plíšková však nemusí z Nottinghamu odjíždět zklamaná. Po nepovedené antukové části sezony, která byla ovlivněna také zraněním, se jí povedlo vstoupit do travnaté sezony skvělým způsobem. Její postup do finále navíc znamená vylepšení pořadí v žebříčku o osm příček na 42. místo.