Brenda Fruhvirtová ustála tříhodinové drama! Vyhrála už pošesté v řadě

- Radek Štohl

Po téměř dvouměsíční pauze se vrátila vítězně! Brenda Fruhvirtová (139.) zahájila pětadvacítku v italské Santa Margheritě di Pule třísetovým tenisovým dramatem, když porazila Sadu Nahimanaovou (305.) po sadách 6:4, 4:6, 6:4. Zápas trval přesně 180 minut.

Fruhvirtová se na kurtech naposledy představila na přelomu srpna a září. V roli nejvýše nasazené tenistky ovládla čtyřicítku v nizozemském Oldenzaalu, kde v pěti zápasech neztratila jediný set!

„Rutina to pro mě určitě není, i když to tak vypadá. V tenisu člověk může vyhrát i prohrát jakýkoliv zápas. Jsem ale samozřejmě moc ráda, že se mi v poslední době podařilo tři turnaje vyhrát,“ ohlédla se šestnáctiletá tenistka za triumfy mezi začátkem srpna a září.

Zdravotní komplikace po náročném programu necítila, přesto se rozhodla si naordinovat více než sedmitýdenní pauzu. Do tenisového kolotoče se vrátila v italské Santa Margheritě di Pule, kde je znovu nasazenou jedničkou.

Na úvod turnaje čelila Sadě Nahimanaové (305.). V prvním setu vedla 5:2, v dalších dvou gemech nevyužila celkem pět setbolů, ten sedmý za stavu 5:4 už ano. 

Mladá Češka si ve druhém dějství rychle vypracovala brejk, ještě si držela náskok 4:2. V osmé hře při vlastním servisu nevyužila dva gemboly, následně na returnu brejkbol. Za stavu 4:5 nezužitkovala ani jednu ze tří možností na srovnání, soupeřce navíc stačilo využít první setbol.

Brenda Fruhvirtová ovšem ukázala pevné nervy, a i když v úvodu třetí sady hned přišla o náskok brejku, tak díky úspěšnému pátému gemu na returnu nakonec mohla slavit postup.

V osmifinále ji čeká patnáctiletá kvalifikantka Alisa Oktiabrevová (-). Aktuálně 30. juniorka světa si v červnu v soutěži dívek zahrála semifinále dvouhry Roland Garros, mezi dospělými hraje teprve druhý letošní turnaj. Ve třech zápasech v tomto týdnu ztratila jen 13 gemů!

Fortevillage ITF trophy, Santa Margherita di Pula (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
BRENDA FRUHVIRTOVÁ (139.) – Sada Nahimanaová (BDI, 305.) 6:4, 4:6, 6:4