Doufám, že účastí na ATP bude víc, hlásí Nouza. Má zajištěn posun do Top 100!

- Jan Vojkůvka, Jan Kousal

Petr Nouza s Andrewem Paulsonem zvládli na domácím challengeru na pražských Spojích dokráčet pro čtvrtý společný titul z okruhu ATP Challenger Tour. Zatímco Paulson se soustředí stále na dvouhru, Nouza zvolil jinou cestu, která mu postupně vynáší další a další úspěchy. O své pouti se rozpovídal v rozhovoru pro Tenisový svět.

„Vzhledem k tomu, jak se vyvíjela moje singlová kariéra, s tím že jsem měl i hodně zranění za krátkou dobu, jsem cítil mnohem větší potenciál ve čtyřhře. Na konci minulé sezony jsem si řekl, že se zkusím víc soustředit na čtyřhru,“ uvedl Nouza v rozhovoru pro Tenisový svět. „V posledních týdnech se mi povedlo uhrát nějaké výsledky a doufám, že se mi bude dařit dál.“

Jednalo se o logické a správné vyústění Nouzovy situace. Že udělal dobře, se potvrdilo poměrně záhy. Celkově letos vyhrál už šest challengerů, z toho čtyři po boku Andrewa Paulsona. Ve světovém žebříčku vystoupal na 105. místo světa a v pondělí dokonce prolomí brány Top 100!

Pouť k těmto metám ovšem nebyla jednoduchá. „Body jsem sbíral tak nějak už od začátku minulé sezony, kdy jsem se snažil každý turnaj hrát singl i debl. Postupně jsem stoupal žebříčkem, protože jsem po zranění začínal skoro od nuly. Trvalo to skoro rok, než jsem se dostal pravidelně na challengery,“ řekl k trnité cestě, kterou má ale úspěšně za sebou.

Přesto by si chtěl, pokud by byla příležitost, občas zahrát i ve dvouhře. Byť je debl už jeho jasnou prioritou.

„Určitě nechci úplně zanevřít na singl. Zahraju si ještě nějaké turnaje a věřím, že se mi může nějaký výsledek povést. Teď, když mohu hrát ve dvouhře víc uvolněně, tak uvidíme, jak se to vyvine dál,“ poznamenal český tenista, který si v této sezoně zahrál i první turnaj ATP ve švýcarském Gstaadu, kde nastoupil po boku Romana Jebavého. Byl z toho nakonec postup do semfinále a tedy parádní a hodně cenný výsledek.

„Letos ve Gstaadu to byl pro mě super zážitek a doufám, že takové účasti budou přibývat,“ dodal s úsměvem.