Osmnáctiletý Nicod v ráži! Ve Slovinsku vyhrál druhý deblový titul v řadě

- Jan Vojkůvka

Dva týdny, dva tituly! Teprve osmnáctiletý český tenista Jakub Nicod prožívá ve Slovinsku skvělé chvíle. Ve měste Celje dokázali v sobotu Nicod s Belgičanem Buvaysarem Gadamaurim v roli druhých nasazených vyzrát na turnajové jedničky Alexandra Donskiho a Zaharijeho-Zaka Talice a za pouhých 56 minut je porazili 6:2, 6:3.

Forma Jakuba Nicoda v deblu je v posledních týdnech obdivuhodná. Poté, co minulý týden vyhrál po boku svého krajana Matthewa Williama Donalda titul ve slovinském Štore, tak se přesunul do Cejle, kde nenašel přemožitele ani po boku Belgičana Gadamauriho.

Na česko-belgický pár hledali jejich soupeři recept marně. Nicod s Gadamaurim nepřipustili během turnaje vůbec žádné drama a prosvištěli k titulu bez ztráty setu. Nicod, co se čtyřhry týče, drží v tuto chvíli šňůru hned šesti vítězství bez ztracené sady.

Osmnáctiletý Nicod má za sebou poměrně úspěšnou juniorskou kariéru, během které vyhrál dva turnaje ve dvouhře, hned šest turnajů ve čtyřhře a vystoupal až na 13. místo světa.

Po loňském US Open se začal soustředit už jen na turnaje profesionálů, prodral se na světový žebříček dvouhry i čtyřhry a nyní začíná sbírat kýžené plody své dřiny.

Sérii turnajů ITF ve Slovinsku otevřel už 12. června v Litiji. Tehdy ale s Polákem Olafem Pieczkowskim nenastoupili do čtvrtfinále. Od té chvíle však jede Nicod na vítězné vlně. Nahrazuje si tím trochu trnitější cestu za úspěchy v singlu, kde během zmíněných tří slovinských turnajů prošel jen jednou přes brány prvního kola. Zajímavostí je, že v osmifinále v Celje skončil na raketě právě svého deblového parťáka.