WTA

Plíšková je zpět v elitní stovce! V Luganu může narazit na velkou kamarádku

- Jan Havlovic

Kristýna Plíšková zvládla vítězně vstup do turnaje ve švýcarském Luganu, když po setech 6:4, 7:5 vyřadila domácí Ylenu In-Albonovou. Sedmadvacetiletá tenistka si tak zajistila návrat do elitní stovky světového žebříčku. V osmifinálovém souboji se může střetnout s nasazenou jedničkou Belindou Bencicovou.

Kristýna Plíšková vypadla poprvé po bezmála třech letech z první světové stovky, ale na návrat mezi sto nejlepších tenistek světa nemusela čekat dlouho. Sedmadvacetiletá česká hráčka se totiž díky postupu do osmifinále turnaje v Luganu posune na 98. příčku.

Bývalá 35. hráčka světového žebříčku vstoupila vítězně do turnaje ve švýcarském Luganu. Na místní antuce si v úterním odpoledním duelu prvního kola poradila s domácí Ylenou In-Albonovou, kterou porazila za hodinu a půl hry po setech 6:4 a 7:5.

Česká tenistka sice vyhrála úvodní sadu, avšak ve druhém setu se dostala do nepříjemné situace, když prohrávala již 3:5. Dvacetiletá švýcarská soupeřka šla za tohoto stavu podávat do setu, avšak situaci před domácím publikem nezvládla. Plíšková prolomila servis In-Albonové a odvrátila hrozbu rozhodujícího setu.

Vítězce turnaje v Taškentu se podařilo vzít Švýcarce servis podruhé v řadě, což se ukázalo jako klíčový moment, neboť Plíšková utkání následně při vlastním servisu také ukončila.

Kristýna Plíšková se tak probojovala do osmifinále, ve kterém může narazit na nasazenou jedničku Belindu Bencicovou. Ta však musí nejprve zvládnout duel proti kvalifikantce Němce Lottnerové.

Švýcarská tenisová jednička je velkou kamarádkou sester Plíškových, a tak by byl případný vzájemný duel pořádným tahákem pro tenisové fanoušky. Česká tenistka zaútočí v Luganu na premiérovou čtvrtfinálovou účast v tomto roce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Our favourite girl??

Příspěvek sdílený Kristyna Pliskova (@kristynapliskova),Zář 15, 2018 v 6:06 PDT