VIDEO: Takhle hraje fotbalová legenda! Maldini si odbyl premiéru na profesionálním okruhu

- Jiří Vachtl

Paolo Maldini si ve svých 49 letech odbyl na milánském challengeru premiéru na profesionálním okruhu. Někdejší italský reprezentant a pětinásobný vítěz Ligy mistrů však velký úspěch nezaznamenal. V prvním kole čtyřhry uhrál se svým trenérem Stefanem Landoniem na polsko-nizozemskou dvojici Bednarek, Pel pouhé dvě hry. Maldini po utkání prohlásil, že obdržel další nabídky na start na italských challengerech. Italská fotbalová legenda je však s díky odmítla.

Bývalý obránce AC Milán přilákal do tenisového areálu davy lidí. Zápasu prvního kola čtyřhry tak v Miláně přihlíželo plné hlediště, což je na úrovni challengeru vzácné. Toho nejspíše chtěli využít i organizátoři dalších italských turnajů. Maldini totiž po zápase přiznal, že obdržel další nabídky na start ve čtyřhře. „Ozvali se mi pořadatelé dalšího italského challengeru a nabídli mi volnou kartu,“ sdělila fotbalová legenda hloučku novinářů. Záhy však dodal, že se na další profesionální turnaje už nechystá. „Tahle zkušenost bude na této úrovni jedinou. Bylo to krásné a užil jsem si to, ale nebude se to opakovat znovu.“

Pětinásobný vítěz Ligy mistrů utrpěl během utkání lehčí zranění. Maldiniho trenér to přičítal těžkému úvodu duelu. „Je škoda, že se Paolo zranil. Potřebuje začít pomalu, ale namísto toho byl první míč zápasu velice náročný a to ho ovlivnilo,“ prohlásil Landonio. Někdejší 975. hráč světového žebříčku si však i přes jasnou prohru utkání pochvaloval. „Každopádně to šlo velice dobře. Mohli jsme vyhrát více gemů, protože několik z nich se hrálo přes no-ad,“ dodal.

Úvodní výměna zápasu byla skutečně povedená. Maldini dostal na returnu míč do hry a následně předvedl povedený lob. Jeho trenér však zaváhal, když u sítě nezabil lehkou smeč. To ovšem napravil o několik sekund později, kdy si oba profesionální deblisty na síti doslova vyťukal. První bod tak za bouřlivého potlesku diváků putoval na stranu Maldiniho s Landoniem. (Paolo Maldini hraje v oranžovém tričku, pozn. red.)

I přes dílčí úspěch však dvojice startující na divokou kartu příliš problémů svým soupeřům nenadělala. První gem jim Bednarek s Pelem povolili za stavu 5:0 v první sadě. Druhou hru získal na svém podání Landonio až v koncovce druhé sady. Závěr utkání už polsko-nizozemská dvojice dohrávala v exhibičním tempu. Diváci se tak dočkali několika povedených výměn.