Bývalý elitní fotbalista zkusí štěstí v tenise. Pětačtyřicetiletý Uruguayec si zahraje na challengeru

- Jan Vojkůvka

Ve fotbale toho dosáhl skutečně hodně. Byl nejlepším hráčem mistrovství světa, vítězem Copa Américy či slavil vítězství v Premier League, Intertoto Cupu nebo v Evropské lize. Nyní pětačtyřicetiletý Diego Forlán zkusí také profesionální tenisový zápas. Zahraje si čtyřhru na challengeru v Montevideu.

Bývalý hráč Manchesteru United, Villarrealu, Atlética Madrid či Interu Milán ukončil profesionální fotbalovou kariéru v roce 2018. Od té doby se zamýšlel, co dál se svým životem.

Postupem času se účastník 112 mezinárodních zápasů v uruguayském dresu začal věnovat tenisu a v posledních dvou letech dokonce startoval také na veteránském okruhu, kde ve dvouhře figuruje v žebříčku nad 45 let na 108. místě v singlu a 88. místě v deblu. Na kontě má dokonce deblový titul z turnaje v peruánské Limě, kde hrál po boku krajana Alberta Brause.

Tenis Forlána očaroval natolik, že s ohledem na solidní výkony mezi amatéry a veterány se rozhodl, že je připraven na další výzvu. A zahraje si na challengeru v Montevideu.

Pro pořadatele Uruguay Open, který se bude hrát od 11. listopadu na antuce, se jedná o skutečně obrovskou reklamu. Šampion jihoamerického fotbalového mistrovství z roku 2011 si zahraje ve čtyřhře a dá se očekávat, že zcela zaplní tribuny turnaje s dotací 133 250 dolarů.

Forlán, jemuž v květnu bylo už 45 let, nastoupí v deblu po boku 101. hráče světa Federica Corii. Jestli se bude jednat o ojedinělé vystoupení, nebo má Forlán touhu zkusit hrát třeba i na turnajích ITF, se teprve uvidí.