Lehečka si na druhý titul musí počkat. V Antverpách nestačil na španělského veterána

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka si na svůj druhý titul z okruhu ATP bude muset ještě počkat. Ve finále halového turnaje v belgických Antverpách českému tenistovi nevyšel zápas proti Robertovi Bautistovi, se kterým prohrál za hodinu a 16 minut po setech 5:7, 1:6.

Lehečka, který letos vybojoval trofej na turnaji ATP v Adelaide, postoupil do finále poprvé od ledna. Povedlo se mu to po velmi dobrých výkonech v předchozích čtyřech zápasech, v nichž vybojoval například skalp Stefanose Tsitsipase.

Samotné finále v Antverpách ale neprobíhalo tak, jak by si český tenista přál a představoval. V prvním setu se dlouho nemohl dostat do hry a první fiftýn z výměny uhrál až ve čtvrtém gemu, do té doby ho držel pouze servis a esa či přímé body z podání.

V úvodní sadě Lehečka prohrával s šestatřicetiletým Bautistou už 2:5, povedlo se mu ale vybojovat rebrejk a srovnat na 5:5. Od té chvíle však dvorci dominoval Bautista, který dokázal využívat nevynucených chyb svého soupeře a postupnými krůčky se dostat až k vítězství.

Od stavu 5:5 v prvním setu získal Španěl pět her v řadě. Pak povolil Lehečkovi jednou udržet podání, načež vybojoval na své konto další tři gemy a zápas zakončil hned prvním proměněným mečbolem.

„Po tak složitém roce a těžkém zranění je skvělé, že jsem se dostal zase do finále. Užil jsem si ho hodně i díky tolika skvělým divákům,“ uvedl Lehečka na kurtu. „Roberto, hrál jsi neuvěřitelně a produkoval skvělý tenis, zcela sis zasloužil zvítězit,“ řekl směrem ke svému soupeři.

Lehečka si za postup do finále v Antverpách polepší v pořadí světového žebříčku. V novém vydání mu bude náležet 28. místo, hned za jeho krajanem Tomášem Macháčem.