Samson poslední krůček neudělala. Ve finále juniorského TM nestačila na světovou jedničku

- Jan Vojkůvka

Hráčka pražské Sparty Laura Samson na juniorském Turnaji mistryň nepřetavila postup do finále v zisk titulu. V souboji s juniorskou světovou jedničkou Emerson Jonesovou z Austrálie prohrála za hodinu a 41 minut dvakrát 4:6 a obsadila konečné druhé místo.

Šestnáctiletá Samson na juniorském Turnaji mistryň v čínském Čcheng-tu postoupila do finále přes belgickou tenistku Jeline Vandrommeovou (ta nakonec vybojovala konečné třetí místo po výhře nad Mikou Stojsavljevicovou z Velké Británie) a v neděli se mohla těšit na souboj s nejtěžší možnou soupeřkou.

Tou byla Australanka Emerson Jonesová, současná jednička juniorského rankingu. Vítězka dvou letošních juniorských turnajů, včetně velké pětistovky v italském Miláně, na čínské finálové akci sezony neprohrála ani jeden zápas a ani v souboji o titul nepoznala hořkost porážky.

Laura Samson se sice snažila najít na favorizovanou soupeřku recept a o řadu gemů se s ní tahala, ale konečné porážce 4:6, 4:6, která se zrodila za 101 minut, zabránit nedokázala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ITF Tennis (@itftennis)

Ve finále juniorského Turnaje mistrů dokázal šestý hráč světa Mees Rottgering ve dvou setech porazit juniorskou čtyřku Rafaela Jodara ze Španělska. Třetí místo vybojoval Brit Charlie Robertson.

V neděli hráli i oba čeští tenisté, kteří v Čcheng-tu startovali. V souboji o konečné páté místo deklasoval Maxim Mrva Australana Haydena Jonese 6:3, 6:1. V duelu o sedmou příčku Jan Kumstát podlehl po velkém boji 6:3, 6:7(5), 4:6 Korejci Čang-čunovi Kimovi.