Další velký úspěch! Samson na juniorském TM vybojovala postup do finále

- Jan Vojkůvka

Šestnáctiletá Laura Samson dosáhla na další velký úspěch své juniorské kariéry. V čínském Čcheng-tu vybojovala postup do finále juniorského Turnaje mistryň. V semifinále si poradila s Belgičankou Jeline Vandrommeovou 6:1, 5:7, 6:3.

Mladá česká tenistka, která má potenciál patřit během profesionální kariéry mezi velká jména, dokonale napravuje svůj nevýrazný vstup do Turnaje mistryň v Čcheng-tu.

Do turnaje pro nejlepší juniorky sezony vstoupila tento týden drtivou porážkou 2:6, 0:6 od mladé Američanky Kristiny Penickové, což bylo poměrně velké překvapení. Od té chvíle ale hráčka pražské Sparty sbírá jen vítězství.

V rámci skupiny B porazila ve dvou setech Britku Miku Stojsavljevicovou a stejně tak i Američanku Tyru Caterinu Grantovou. Samson postoupila nakonec poměrně s přehledem do semifinále, v němž narazila na devátou hráčku juniorského žebříčku Jeline Vadrommeovou z Belgie.

Sobotní utkání bylo poměrně dramatické a protáhlo se na dvě hodiny a 15 minut. Česká tenistka po hladce vyhraném prvním setu nedokázala ve druhém dějství na svůj výkon navázat. V poměrně divoké brejkované byla úspěšnější Vandrommeová, která si vynutila rozhodující dějství.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ITF Tennis (@itftennis)

V něm ale Samson opět převzala otěže střetnutí a po vítězství 6:1, 5:7, 6:3 postoupila do finále. V něm ji čeká Australanka Emerson Jonesová, která ve třech setech porazila Britku Stojsavljevicovou. Šestnáctiletá Jonesová je současnou světovou jedničkou juniorského žebříčku.

V sobotu pokračoval také juniorský Turnaj mistrů. V utkání o páté až osmé místo se v českém derby povedlo Maximovi Mrvovi porazit Jana Kumstáta 3:6, 6:3, 6:4. Mrva si v neděli zahraje o konečné páté místo s Australanem Haydenem Jonesem, Kumstát o sedmé místo vyzve Korejce Čang-čuna Kima.