Juniorský TM: Samson slaví postup do semifinále. Kumstát dosáhl na výhru

- Redakce

Český tenis bude mít zastoupení v semifinále juniorského Turnaje mistryň. Mezi čtyři nejlepší tenistky své generace postoupila Laura Samson, která si tuto účast vybojovala v pátek v čínském Čcheng-tu. Mužští protějšci Jan Kumstát a Maxim Mrva naopak končí v základních skupinách.

Samson měla po dvou úvodních zápasech bilanci jedné výhry a jedné prohry. O postup bojovala proti do té doby vedoucí tenistce skupiny B Tyře Caterině Grantové.

Šestnáctiletá česká naděje důležité utkání zvládla na výbornou. V prvním setu ustála tiebreak, ve kterém zvítězila 8:6. Druhou sadu ovládla už jednoznačně 6:1, díky čemuž se mohla radovat z postupu. 

Skvělou výchozí pozici měl Mrva. Před závěrečnými zápasy skupinové fáze vedl béčko. Na účast mezi čtyřmi nejlepšími hráči turnaje to ovšem sedmnáctiletému Čechovi nestačilo. V pátečním zápase padl s Charliem Robertsonem po sadách 4:6, 3:6.

Kumstát už před dnešním zápasem věděl o svém konci v základní skupině. Derniéru si osladil prvním vítězstvím, Australana Haydena Jonese přehrál po sadách 6:3, 7:6(4), čímž si zajistil třetí místo ve skupině A. Stejně jako Mrva ještě bude hrát o konečné umístění.

Laura Samson odehraje semifinále v sobotu. O finále se utká s Jeline Vandrommeovou, nebo Emerson Jonesovou.