Všechno je jinak! Americká hvězda kariéru neukončí, hrát bude i v příštím roce

- Filip Lefenda

Měl to být její poslední rok mezi profesionálkami. Třicetiletá Danielle Collinsová zkraje sezony oznámila, že po ní ukončí aktivní kariéru a založí rodinu. Kurty ale nakonec ještě opouštět nebude. O vynuceném přehodnocení svého záměru informovala devátá hráčka žebříčku WTA na svých sociálních sítích.

„S nadšením a nedočkavostí jsem se těšila, že letos ukončím svou tenisovou kariéru a vrhnu se po hlavě do další životní kapitoly, věci ale nejdou podle plánu,“ přiznala Američanka. Ta trpí endometriózou, což je nemoc, která ztěžuje početí a může způsobit i neplodnost.

„V posledních měsících jsem řešila přetrvávající zdravotní problémy. Navštívila jsem i několik specialistů, abych zjistila, jaká je nejlepší cesta k dosažení mého snu – založení rodiny,“ popisuje Collinsová.

„Vypořádat se s endometriózou a plodností je pro mnoho žen obrovskou výzvou. Je to něco, čemu se aktivně věnuji. Plně věřím svému týmu, se kterým pracuji. Jen to bude trvat déle, než jsem si myslela,“ vysvětlila majitelka čtyř singlových titulů z okruhu WTA, z nichž dva získala v tomto roce.

Na trofeje tak bude předloňská wimbledonská semifinalistka útočit i v příští sezoně. „Příběh Danimal ještě neskončil. V roce 2025 se na Tour vrátím. I když v životě neexistují žádné záruky, ráda bych navázala na výkony z letošního roku. Budu hrát, dokud nebudu mít více jistoty ohledně svého osobního života a plodnosti,“ oznámila.