Olympijská vítězka je zpět! Půl roku po porodu se představí na turnaji ITF

- Filip Lefenda

Jen půl roku po porodu dcery Belly zavítá zpět na soutěžní kurty olympijská šampionka Belinda Bencicová. O záměru začít hrát ještě letos informovala sedmadvacetiletá Švýcarka minulý měsíc, přičemž vrátit se původně chtěla během listopadového Poháru Billie Jean Kingové. Její comeback se ale nakonec uskuteční dříve.

Svůj první turnaj od poloviny loňského září odehraje bývalá světová čtyřka v německém Hamburku. Halový podnik kategorie ITF W75 s dotací 60 tisíc amerických dolarů se uskuteční v týdnu od 28. října a narazit na něm může i na některou z českých hráček. Hlavní soutěž mají v tuto chvíli jistou Dominika Šalková s Barborou Palicovou.

„Jsem nesmírně nadšená, že mohu v Hamburku hrát. Za divokou kartu jsem velmi vděčná,“ libuje si hvězda se slovenskými kořeny na webu WTA.

„Hlavním cílem pro letošní rok je stále Billie Jean King Cup v Bielu. Jsem ráda, že mohu nejdříve otestovat svou výkonnost právě v Hamburku,“ pokračovala zlatá a stříbrná medailistka z Tokia.

Někdejší semifinalistka US Open a majitelka sedmi singlových trofejí z elitního okruhu ví, že má coby čerstvá matka rezervy. „Ještě nejsem na absolutním vrcholu své tenisové a kondiční úrovně. Ale jinak se cítím opravdu dobře. Jsem připravena hrát,“ potěšila své příznivce.

„Chci se porovnat s konkurencí a zjistit, na čem musíme zapracovat. Ráda bych naskočila do příští sezony ve špičkové formě,“ nastínila tenistka, jejímž partnerem a zároveň kondičním trenérem je bývalý slovenský fotbalista Martin Hromkovič.

A start na akci ve druhém největším městě Německa má ještě jeden zásadní účel. „Chceme vidět, jak dokážeme logisticky zvládnout každodenní život na turnaji s Bellou,“ dodala Bencicová.