Úspěšný den Češek v Číně. Muchová rychle vyhrála, Krejčíková přerušila sérii proher

- Redakce

České tenistky prožily v Číně úspěšný den. Na turnaji v Ning-pu do čtvrtfinále singlu postoupily jak Karolína Muchová, tak Barbora Krejčíková. Muchová proti Jaqueline Cristianové ztratila jen tři gemy, o sadu nepřišla ani Krejčíková, která zastavila sérii tří porážek v řadě.

Karolína Muchová (30.) v osmifinále turnaje kategorie WTA 500 v Ning-pu neztrácela čas. Osmadvacetiletá Češka porazila Jaqueline Cristianovou (73.) po setech 6:2, 6:1.

Muchová v první sadě vedla už 4:0, v pátém gemu nevyužila další brejkbol, set si přesto bez problémů pohlídala. Do druhého vstoupila brejkem, následně ztratila servis. Od té doby vyhrála všech pět zbývajících gemů.

Nedávnou finalistku turnaje v Pekingu ve čtvrtfinále čeká sedmička podniku Anna Kalinská (12.).

Krejčíková vybojovala postup do čtvrtfinále
Barbora Krejčíková (13.) zahájila vítězně své působení na pětistovce v čínském Ning-pu. Česká tenistka, která měla jako nasazená čtyřka v prvním kole volný los, udolala v osmifinále domácí šťastnou poraženou z kvalifikace Jie-sin Ma (262.) po dvou hodinách boje 7:6(5) a 6:3.

Favorizovaná Češka ztratila v prvním setu náskok 2:0 a po brejku na 5:6 podávala její soupeřka na zisk sady. Krejčíková ale zabrala a v tiebreaku otočila z 3:5 na 7:5. Ve druhém dějství znovu nevyužila vedení 2:0, od stavu 2:3 zaznamenala klíčovou šňůru čtyř získaných gemů.

Ve čtvrtfinále narazí na ruskou teenagerku Mirru Andrejevovou (19.).

WTA

Ningbo Open, Ning-po (ženy, CHN, 922 573 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Jie-sin Ma (CHN, 262.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (13.) 6:7(5), 3:6
KAROLÍNA MUCHOVÁ (30.) – Jaqueline Cristianová (ROU, 73.) 6:2, 6:1