Dva ze tří. Samson a Mrva slaví první výhru na juniorském Turnaji mistrů/mistryň

- Marek Bartošík

Dva čeští účastníci se dočkali ve druhý hrací den premiérové výhry na ITF World Tennis Tour Junior Finals v čínském Čcheng-tu. Maxim Mrva vyzrál ve dvou setech na Rumuna Lucu Predu a Laura Samson porazila rovněž bez ztráty sady Britku Miku Stojsavljevicovou. Naopak Jan Kumstát si připsal druhou porážku na turnaji, když byl nad jeho síly Nizozemec Mees Rottgering.

Po úvodním hracím dnu, kdy neuspěl ani jeden z českého trojlístku, se ve čtvrtek na juniorském Turnaji mistrů a mistryň radovali z výhry Maxim Mrva a Laura Samson. Svou bilanci ve skupinové fázi tak srovnali na jedno vítězství a jednu porážku.

Sedmnáctiletý Mrva se otřepal ze středeční prohry s Korejcem Čang-čun Kimem (6:4, 3:6, 3:6) a druhého nasazeného Rumuna Lucu Predu přehrál poměrem 6:3 a 7:6(8). V posledním skupinovém duelu ho čeká Brit Charlie Robertson.

Šestnáctiletá Samson si ve čtvrtek připsala výhru 6:4 a 6:2 nad Britkou Mikou Stojsavljevicovou, a odčinila tak úvodní nezdar proti Američance Kristině Penickové (2:6, 0:6). Mladičká Češka zabojuje o postup do semifinále proti další Američance Tyře Caterině Grantové.

Na první výhru na juniorském Turnaji mistrů naopak stále čeká Jan Kumstát. Finalista letošního Australian Open prohrál i druhé utkání ve skupině, tentokrát nestačil na Nizozemce Meese Rottgeringa po setech 6:3, 3:6 a 4:6.

Sedmnáctiletý Kumstát, který je už bez šance na postup do semifinále, uzavře své působení v základní skupině soubojem proti nejvýše nasazenému Španělovi Rafaelovi Jodarovi. Ten nedávno ovládl juniorské US Open.