Startuje velkolepý Six Kings Slam. Nabízí pohádkové odměny, sledovat ho lze zdarma

- Jan Vojkůvka

Saúdskoarabský Rijád hostí od středy exhibiční turnaj Six Kings Slam. Turnaj pro šest pozvaných hvězd nabízí pohádkové prize money a bude se hrát do soboty, kdy bude korunován šampion. Ten obdrží šek na neskutečných šest milionů dolarů.

Exhibiční turnaj Six Kings Slam okouzlil před několika týdny velkolepým trailerem, ve kterém vystupovali pozvaní tenisté jako velké ikony mystického světa. Holger Rune byl zobrazen jako viking plavící se po moři, Jannik Sinner jako sochař, který buduje svá díla tenisovým míčkem, Carlos Alcaraz se stylizoval do role písečného superhrdiny, Daniil Medveděv zase jako král medvědů.

V traileru nechyběly samozřejmě ani legendy Rafael Nadal jako antukový titán a vládce vlčí smečky Novak Djokovič. Trailer zkrátka slibuje velkolepou tenisovou show. A to i s ohledem na to, že se bude jednat o jednu z posledních tenisových akcí Španěla Nadala, který letos po Davis Cupu ukončí kariéru. Lepší reklamu si zkrátka pořadatelé ani přát nemohli.

A velkolepé je i přichystané prize money pro všechny tenisty. Jen za účast totiž obdrží jeden a půl milionu dolarů. Muž, který pak dokráčí v sobotu pro celkové prvenství, ten se dočká ohromujícího šeku na šest milionů dolarů.

Nemusí se přitom příliš spekulovat nad tím, že právě lukrativní příjmy jsou důvodem, proč se tenisté do Saúdské Arábie vypraví. A to v době, kdy si mnozí, včetně samotných účastníků, stěžují na příliš nabitý program. To je největší kontroverze celé akce, která ale na druhou stranu slibuje potěšení pro milovníky špičkového tenisu.

Samotný turnaj se bude hrát KO systémem. Ve středu bude program zahájen v 18:30 čtvrtfinálovými zápasy mezi Daniilem Medveděvem s Jannikem Sinnerem a Holgerem Runem s Carlosem Alcarazem. Ve čtvrtek se pak bude hrát semifinále, v němž Novak Djokovič vyzve vítěze zápasu mezi Medveděvem a Sinnerem a Rafael Nadal si zahraje s vítězem zápasu mezi Runem a Alcarazem.

V pátek bude následovat volný den, načež v sobotu se odehraje zápas o konečné třetí místo a následně samotné finále o šest milionů dolarů.

Zajímavostí pak je, že celý turnaj by měl být ke sledování zcela zdarma. Podle dostupných informací bude turnaj Six Kings Slam streamován na platformě DAZN, kde je potřeba se zaregistrovat. Stránka pak sice nabízí měsíční a roční předplatné, ale stačí web spustit znovu a program Six Kings Slam je dostupný zdarma. Registrovat se lze na tomto odkazu.