Turnaj mistryň je kompletní! V Rijádu nebude scházet ani česká wimbledonská šampionka

- Jan Vojkůvka

Ženská tenisová asociace (WTA) vydala ve středu odpoledne oznámení, v němž potvrdila kompletní složení dvouhry pro Turnaj mistryň 2024. Do saúdskoarabského Rijádu se vypraví v singlu také Barbora Krejčíková, která se kvalifikovala na základě pravidla o grandslamových šampionech figurujících mezi 9. a 20. místem žebříčku Race.

Barbora Krejčíková, která tento týden hraje na turnaji v čínském Ning-pu, kde se pokusí přerušit svou sérii tří porážek v řadě, se kvalifikovala na závěrečný Turnaj mistryň ve dvouhře podruhé v kariéře.

Poprvé hrála WTA Finals v roce 2021, kdy její pouť skončila v základní skupině. Ve stejném roce vyhrála na Turnaji mistryň titul ve čtyřhře, ve které se na finále sezony kvalifikuje pravidelně od roku 2018. Letos se však do deblové části turnaje nepodívá.

České tenistce pomohlo ke kvalifikaci na letošní Turnaj mistryň nové pravidlo o divoké kartě pro nejvýše postavenou grandslamovou šampionku, která nefiguruje v elitní osmičce, ale zároveň je v žebříčku Race nejhůře do 20. místa. Krejčíkové, která letos senzačně vyhrála Wimbledon, aktuálně patří 12. místo.

Spolu s Krejčíkovou byla oznámena také poslední osmá účastnice WTA Finals, kterou se stala dvaadvacetiletá Číňanka Čchin-wen Čeng. Obě hráčky doplní na turnaji dříve kvalifikované Arynu Sabalenkovou, Igu Šwiatekovou, Coco Gauffovou, Jasmine Paoliniovou, Jelenu Rybakinovou a Jessicu Pegulaovou.

Finále sezony, které se bude poprvé hrát v saúdskoarabském Rijádu, se bude konat od 2. do 9. listopadu. Hrát se bude rovněž turnaj ve čtyřhře, do něhož se kvalifikovala Kateřina Siniaková společně s Američankou Taylor Townsendovou.