Muchová zahájila misi v Ning-pu. Začala vítězstvím ve dvou setech

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Karolína Muchová zahájila svůj druhý turnaj na asijské tour úspěšně. V úvodním kole, které se původně mělo hrát už v úterý, přehrála australskou kvalifikantku Olivii Gadeckou. Dvaadvacetiletou talentovanou hráčku na vzestupu porazila 6:3, 7:5.

Osmadvacetiletá Muchová má za sebou velmi úspěšné období. Po postupu do semifinále na US Open se vypravila do Číny, kde zatím sice absolvovala jen jeden turnaj, ale ten stál skutečně za to.

V Pekingu zvládla první čtyři zápasy naprosto suverénně a ztratila v jednotlivých duelech nanejvýš čtyři gemy. Ve čtvrtfinále pak ve třech setech udolala světovou dvojku Arynu Sabalenkovou a v semifinále si poradila s domácí hvězdou Čchin-wen Čeng ve dvou sadách. Až ve finále byla nad její síly Američanka Coco Gauffová, které podlehla 1:6, 3:6.

Ač měla Muchová následně startovat na další tisícovce ve Wu-chanu, rozhodla se pro změnu kalendáře a naordinovala si týden volna. S pošetřenými silami se tento týden vydala do Ning-pa, kde zvládla odložený zápas prvního kola a zahraje si osmifinále.

V prvním setu zápasu s Gadeckou Muchová perfektně podávala. Soupeřce při svém servisu povolila pouze tři fiftýny a po brejcích v prvním a devátém gemu ukořistila úvodní dějství za 36 minut.

Ve druhém setu se hra přeci jen vyrovnala a Gadecká začala vystrkovat drápky. Muchová prohrávala 1:3 a srovnala na 3:3, načež znovu přišla o podání. V osmém gemu si ale dokázala ztracený servis opět vybojovat zpět a v závěru už soupeřce další příležitost nenabídla. O svém vítězství rozhodla ve dvanáctém gemu, v němž na returnu uspěla přes sedm shod.

Jelikož Muchová nebude obhajovat už žádné body až do příštího června, každé vítězství a úspěšný turnaj jí pomáhá v postupném vzestupu světovým žebříčkem. V něm je jejím kariérním maximem osmá příčka, aktuálně figuruje na 30. pozici.