WTA Ning-po: Krejčíková je čtvrtá nasazená, hrají i Muchová a Siniaková

- Marek Bartošík

Na turnaji kategorie WTA 500 v čínském Ning-pu se tento týden představí i tři české tenistky. Světová třináctka Barbora Krejčíková je čtvrtou nejvýše nasazenou účastnicí a v prvním kole má volný los. Pekingská finalistka Karolína Muchová začne proti Australance Olivii Gadecké a Kateřina Siniaková vyzve Polku Magdu Linetteovou.

Wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková (13.) se pokusí na pětistovce v Ning-pu prolomit sérii horších výsledků z posledních turnajů. Česká žebříčková jednička skončila na tisícovkách ve Wu-chanu i Pekingu už na první soupeřce, na US Open zvládla pouze jedno kolo.

Soupeřkou Krejčíkové, která má na úvod volný los, bude ve druhé rundě (čili osmifinále) buď česky mluvící Ruska Jekatěrina Alexandrovová (27.), nebo Číňanka Siao-ti Jou (281.). V případném čtvrtfinále se může česká hvězda utkat s ruskou teenagerkou Mirrou Andrejevovou (19.).

Už od prvního kola zasáhnou do dění dvě zbývající české účastnice. Karolína Muchová (29.) bude chtít navázat na skvělou formu, která jí v posledních týdnech a měsících vynesla semifinálovou účast na US Open a finále v Pekingu.

Rodačka z Olomouce bude velkou favoritkou proti Australance Olivii Gadecké (84.), Jestliže uspěje, střetne se letos už potřetí s Číňankou Čchin-wen Čeng (7.). Zatímco na antuce v Palermu uspěla Číňanka, předminulý týden v Pekingu slavila výhru Muchová.

Kateřina Siniaková absolvuje už svůj čtvrtý turnaj po US Open. Světová dvaačtyřicítka vyfasovala do prvního kola v Ning-pu zkušenou Polku Magdu Linetteovou (40.), se kterou vyhrála poslední vzájemné střetnutí předloni v Grodzisku Mazowieckém.

Siniaková a Krejčíková zasáhnou po boku zahraničních parťaček i do čtyřhry. Světová deblová jednička Siniaková spojí síly s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, Krejčíková si zahraje po boku Tchajwanky Chao-čching Čan.

Turnaj v Ning-pu patří do kategorie WTA 500, šampionka tedy získá 500 bodů do žebříčku WTA a také finanční odměnu ve výši 142 tisíc amerických dolarů (cca 3,3 milionu korun).