Korda musel na operaci. Termín návratu je nejasný

- Jan Vojkůvka

Sebastian Korda se rozhodl razantně řešit své zdravotní obtíže. V pátek podstoupil operaci pravého lokte, kvůli němuž od US Open nehrál soutěžní utkání. Kdy se americký tenista s českými kořeny vrátí na dvorce, je v tuto chvíli nejasné.

Čtyřiadvacetiletý Korda zahájil závěrečnou třetinu sezony výtečně. Na začátku srpna vyhrál turnaj ve Washingtonu a posléze postoupil v kanadském Montréalu do svého prvního semifinále na Masters.

Od té chvíle ale šla jeho forma rapidně dolů. V americkém Cincinnati dohrál už v prvním kole, na US Open pak byl nad jeho síly ve druhém kole Tomáš Macháč, s nímž prohrál jednoznačně 4:6, 2:6, 4:6.

Za poklesem formy světové devatenáctky však nejspíš jsou problémy s pravým loktem, kvůli němuž se od konce srpna na žádném turnaji nepředstavil. V průběhu uplynulých týdnů se odhlásil například z akcí v Chang-čou či Masters v Šanghaji. A jelikož se jeho stav nelepšil, rozhodl se k razantnímu kroku.

„Měl jsem problémy s loktem a s týmem jsme se rozhodli, že nejlepší volbou bude operace. Vše proběhlo skvěle a já se nemohu dočkat, až se brzy vrátím na kurt,“ napsal Korda na svém Instagramu.

Je ovšem otázkou, jestli vítěz dvou titulů na okruhu ATP stihne návrat ještě do konce sezony. Příliš konkrétní ohledně problémů s loktem nebyl, není tedy znám ani rozsah operace. Sezona na okruhu ATP skončí 9. listopadu, následovat bude už jen Turnaj mistrů, na který se ale Korda nekvalifikuje.

Je tedy dost pravděpodobné, že se americký tenista na dvorce vrátí až na začátku příští sezony.