Vítězně naladěný Macháč: Alcaraze můžu porazit. Španěl mu vysekl poklonu

- Redakce

Tomáš Macháč (33.) ukazuje, jak velký potenciál ukrývá. Ve středu poslal domů z Masters v Šanghaji favorizovaného Tommyho Paula (13.), ve čtvrtfinále se utká s Carlosem Alcarazem (2.). Bývalé světové jedničky se zajisté nezalekne. „Myslím si, že mám šanci ho porazit,“ věří si český tenista.

Macháč už minulý týden na ATP 500 v japonském Tokiu postoupil do semifinále. Ve druhé polovině týdne zabojuje o účast mezi čtyřmi nejlepšími hráči turnaje znovu. Jen už to bude na tisícovce v Šanghaji, proti němu navíc nastoupí rozjetý Alcaraz.

„Na zápas se hodně těším, bude to skvělé. Hraju fantasticky, nedávno na Davis Cupu jsme oba předváděli výborný tenis. Škoda, že jsem zápas nemohl dokončit,“ vrátil se k měsíc staré prohře.

Proti Španělovi získal ve Valencii první set v poměru 7:6, druhý prohrál 1:6. Třetí skončil velmi záhy, nedohrál se ani úvodní gem. Macháč kvůli křečím skrečoval.

„Do té doby hrál dobře, ve svém repertoáru má hodně silných zbraní. Je velmi rychlý, musím se na to zaměřit,“ smekl před českou jedničkou v žebříčku ATP Carlos Alcaraz, který od překvapivého konce ve druhém kole US Open vyhrál už dvanáct zápasů v řadě.

Tomáš Macháč je ve velké pohodě, potřetí za sebou zvládl na turnaji tři zápasy v řadě. Před Šanghají a Tokiem ještě postoupil do osmifinále grandslamu v New Yorku.

Třiadvacetiletý Čech už nyní má záruku premiérového posunu do TOP 30. V případě skalpu Alcaraze by se dostal do TOP 25.